Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Manager nou la Leamna
Prima măsură luată de Consiliul Judeţean Dolj după preluarea Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna a fost să schimbe conducerea. De săptămâna trecută, în funcţia de manager al unităţii este Marius Matei, membru PNL, fost administrator la SC Alcovit SRL şi fost manager al Spitalului CFR Craiova în perioada 2008 – 2009. Marius Matei l-a înlocuit pe dr. Cornel Ivan, care fusese numit interimar în decembrie 2009, în locul consilierului PSD Cosmin Vasile.
Ca o coincidenţă, cu puţin timp înainte ca Marius Matei să fie numit manager, Direcţia de Sănătate Publică Dolj întocmise un raport despre nereguli flagrante petrecute la Spitalul Leamna pe vremea managerului Cosmin Vasile.
Click News

Micii acţionari ACSA pot primi banii de la Ford prin BRD
Micii acţionari de la Automobile Craiova (ACSA) care nu au fost găsiţi la domiciliu pentru a primi de la Ford contravaloarea acţiunilor deţinute îşi pot ridica banii de la BRD. După ce un cititor a postat acest lucru pe forumul GdS, Ford a confirmat procedura. „Fiecare acţionar care nu a putut fi găsit pe cale poştală îşi poate revendica sumele cuvenite de la sucursalele sau agenţiile BRD – Societe Generale din România. (…) Detaliile contului sunt în prezent disponibile şi vor rămâne disponibile pe site-ul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare“, spun reprezentanţii Ford. În total, compania le-a plătit acţionarilor minoritari 2,3 milioane de euro. „Preţul total plătit pentru 555.850 de acţiuni, reprezentând 2,93% din capitalul social al Automobile Craiova, acţiuni care au fost răscumpărate de la 12.157  de acţionari minoritari, a fost de 9.810.752,5 lei. Procedura generală de scoatere din societate a fost aprobată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, conform prevederilor legale în vigoare“, spun oficialii Ford România. În prezent, Ford deţine 100% din ACSA.
Ramona OLARU

Taxa de Săcelu, neschimbată
Taxa de intrare în staţiunea Săcelu va rămâne tot la valoarea de zece lei, a hotărât edilul Ion Voica, în ciuda insistenţelor Prefecturii Gorj de a renunţa la aceasta. „Taxa de intrare rămâne veşnică. Domnul subprefect nu poate să-mi dea mie ordin. Eu sunt primar! Cei care vin acum trebuie să-mi plătească şi taxa de parcare pe oră, un leu, iar minerii, dacă vor să vină să încheie contract, în loc să le iau 24 de lei pe zi, pot să plătească zece lei, plus taxa de intrare. Mie nu-mi dă ordine subprefectul“, a spus Ion Voica.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version