24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii SCIL SA vor să se întoarcă la lucru

Angajaţii SCIL SA vor să se întoarcă la lucru

Lipsa banilor şi teama că nu vor mai avea ce să pună pe masă i-au determinat pe cei 60 de angajaţi ai fabricii SCIL SA Drobeta Turnu Severin să ceară sprijinul prefectului judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu. Unitatea a fost închisă în urmă cu mai bine de o lună, ca urmare a faptului că analizele produselor din lapte au fost neconforme cu normele aflate în vigoare, iar comercializarea acestora reprezenta un pericol pentru sănătatea populaţiei.
Prefectul Ion Mîţu a declarat că în momentul în care conducerea fabricii va remedia deficienţele constatate se poate relua activitatea unităţii. „Voi avea o întâlnire cu toate instituţiile de control şi cu reprezentanţii salariaţilor. Dacă se va constata că unitatea şi-a remediat deficienţele şi nu mai există nici o problemă de natură să afecteze sănătătea publică a populaţiei, activitatea poate fi reluată. Normele pe care fabrica trebuie să le îndeplinească sunt foarte stricte, ţinând cont de faptul că este o unitate implicată în programul guvernamental «Laptele şi cornul». Cu cât mai repede sunt rezolvate aceste deficienţe, cu atât mai bine întrucât angajaţii pot reveni la muncă“, a declarat Ion Mîţu.
Activitatea SCIL SA a fost suspendată pe 1 iunie şi produsele societăţii au fost retrase de la comercializare. În perioada următoare vor fi recoltate noi probe şi trimise în laboratoarele de analiză ale Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţiei Sanitar-Veterinare. Dacă acestea vor fi corespunzătoare normelor de sănătate publică, activitatea unităţii va fi reluată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS