Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Concedieri la CJ Gorj
31 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Gorj vor fi concediaţi, începând cu 16 august. Conform ordonanţei care prevede reducerea numărului de bugetari, la cei aproape 380.000 de locuitori din Gorj, administraţia judeţeană împreună cu opt unităţi subordonate au dreptul la 426 de salariaţi. Funcţionarii care vor pleca sunt cei care se apropie de pensionare şi cei cu abateri disciplinare, după cum a declarat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. Pentru a evita situaţiile deosebite, selecţia a vizat persoanele care sunt în pragul pensionării. La Prefectura Gorj vor fi disponibilizate 17 persoane. De la Primăria Târgu Jiu nu va fi disponibilizat nici un angajat. De asemenea, nici de la Primăria Roşia de Amaradia nu va fi concediat nici unul dintre cei 22 de angajaţi, dar pentru a nu disponibiliza trei paznici, CL va înfiinţa Poliţia Comunitară. „Avem exact câţi angajaţi ne trebuie, însă pentru ca să nu disponibilizăm trei paznici vom înfiinţa Poliţia Comunitară. Din fericire, nu vom lăsa oamenii pe drumuri“, a spus Liviu Cotoşman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Artiştii Şcolii Populare de Artă au cântat românilor de pe Valea Timocului
Cei 30 de tineri artişti ai Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu au susţinut un spectacol pentru românii stabiliţi pe Valea Timocului din Serbia. Cântecul, jocul şi portul românesc, în special cel întâlnit în zona Olteniei, au fost prezentate peste hotare de cei 30 de tineri, membri ai Ansamblului „Maria Lătăreţu“ al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, care au participat la Festivalul „Sanct Petrov“ din Serbia. De la organizatorii festivalului, membrii ansamblului au primit un trofeu, dar şi invitaţia de a repeta vizita. În cadrul manifestărilor artistice, organizate în Serbia, a fost inclus şi un concurs de Miss, iar premiul i-a revenit Mariei Constantin, care i-a impresionat pe membrii juriului.

Numărul deceselor, în creştere
Numărul deceselor înregistrate în Târgu Jiu în prima jumătate a acestui an este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă până la începutul lunii iulie 2009 erau înregistrate la Primăria Târgu Jiu 334 de decese, în primele şase luni din 2010 au murit peste 360 de târgujieni. Numărul căsătoriilor este în scădere. De la aproape 300 în prima jumătate din 2009 la 272 în primele şase luni din 2010. În ceea ce priveşte natalitatea, scăderea este semnificativă. În prima jumătate a anului trecut erau consemnate 761 de naşteri, iar în prima parte a acestui an – doar 685.

Ion Pisc Scrădeanu, turnător al securităţii
Preşedintele Federaţiei Sindicale Energeticas, gorjeanul Ion Pisc Scrădeanu, a fost colaborator al securităţii între anii 1982-1989. Din documentele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) reiese că pe vremea când era „lăcătuş mecanic la GSMC Vulcan Bucureşti, la şantier 7 Craiova, punct de lucru CE Rovinari, a fost recrutat pe 9.02.1982, în calitate de informator al organelor de securitate în problema antiterorism“. Potrivit documentelor CNSAS, în primii ani din cariera de informator, acesta dădea date despre colegii şi prietenii care vorbeau de rău regimul comunist, care practicau jocuri de noroc, ascultau Europa Liberă sau îşi exprimau dorinţa de a pleca în străinătate. Sindicalistul Pisc nu recunoaşte acuzele aduse de CNSAS. „Este o minciună sfruntată. Nu am avut asemenea colaborări cu nimeni. Eu asemenea lucruri nu am făcut în viaţa mea şi nu o să fac. În viaţa mea nu am colaborat cu nimeni de la Securitate“, a spus Ion Pisc Scrădeanu.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version