10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Judeţean va intra în administrarea CJ Mehedinţi

Spitalul Judeţean va intra în administrarea CJ Mehedinţi

Până la sfârşitul acestei săptămâni, Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin va intra în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi. Acest lucru s-a decis în cadrul unei şedinţe care a avut loc luni, la care au participat preşedintele CJ, Marius Bălu, conducerea spitalului şi alte cadre medicale.
În prezent, spitalul este în imposibilitatea de a mai achiziţiona medicamente, iar pacienţii care se internează sunt nevoiţi să îşi cumpere pastilele de la farmacie.
Prima în­tâlnire între preşedintele CJ Mehedinţi şi conducerea spitalului a avut ca scop prezentarea nea­junsurilor cu care se confruntă spitalul se­verinean, astfel încât în momentul pre­luării toate problemele să fie iden­tificate. Datoriile unităţii, în valoare totală de 16.800.000 de lei, vor fi în mare parte achitate de Ministerul Să­nătăţii, printr-un program de reeşalonare.
Preşedintele consiliului ju­deţean, Marius Bălu, a cerut şi un ra­port exact cu privire la situaţia fi­nanciară a unităţii medicale pe care ur­mează să o preia.
„După ce spitalul va intra în administrarea consiliului judeţean, situaţia se va schimba în bine. Ne vom îndrepta atenţia spre managementul şi bunul mers al lucrurilor în unitate, iar primul lucru pe care îl vom face este depistarea factorilor care au dus la datoriile atât de mari. Vom avea grijă ca spitalul să aibă medicamente şi ca medicii să îşi primească salariile“, a spus preşedintele CJ Mehedinţi, Marius Bălu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS