13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, fără apă joi

Craiova, fără apă joi

Întreruperile de apă în oraşul Craiova se apropie de final. „Lucrările se încheie în luna august şi în afara opririi ce va avea loc joi, 8 iulie, în intervalul 8.00 – 24.00, mai sunt programate încă patru, în cazul în care nu se ivesc probleme. Trebuie precizat că nu va fi afectată de aceste sistări întreaga populaţie a Craiovei", a precizat Ciprian Bindileu, manager proiect ISPA pe componenta de apă.

Din cauza lucrărilor de reabilitare a reţelei publice de alimentare cu apă, zonele de nord-vest ale oraşului vor fi cel mai mult afectate. Compania de Apă Oltenia (CAO) anunţă că aceste zone sunt: Calea Severinului, de la RAT până la podul peste râul Amaradia, cartierul Izvorul Rece şi platforma industrială de vest. De asemenea, unitatea DIF Craiova de pe strada Caracal se află pe lista instituţiilor rămase fără apă.

Abonaţii, atât persoane fizice, cât şi societăţi situate pe bulevardul Decebal, de la Pasajul Electroputere până la intersecţia cu strada Caracal, nu vor avea apă. În aceeaşi situaţie vor fi cei de pe strada Caracal, de la intersecţia cu bulevardul Decebal până la intersecţia cu strada Henri Coandă; dar şi strada I. D. Sîrbu, strada Drumul Apelor şi aleile adiacente, precum şi Uzina Ford.

Lista continuă cu zona 1 Mai, bulevardul Ştirbei Vodă, bulevardul 1 Mai, străzile Tabaci şi Unirii.

Nu scapă de întreruperi nici cartierul Lăpuş Argeş – zona SUCPI şi partea de nord, Calea Bucureşti de la pasajul Electroputere până la strada Sărari, bulevardul Decebal de la rampa Militară până la pasajul Electroputere. Fabrica de avioane, magazinul Metro, Parcul industrial Craiova, strada Gârleşti, Drumul Ungurenilor şi Cantonului sunt prinse şi ele în lista restricţiilor.

„Atenţionăm utilizatorii că din cauza lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă, joi, 8 iulie, la cererea SC Hidroconstrucţia, vom sista furnizarea apei în diferite zone ale urbei. Constructorul va proceda la schimbarea unor vane de la reţeaua de apă", a declarat Mihaela Chiriţescu, reprezentantul CAO Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII