6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalvaţi copiii din zonele inundate

Salvaţi copiii din zonele inundate

Fundaţia Salvaţi Copiii România a făcut un apel pentru sprijinirea copiilor din Suceava, grav afectaţi de inundaţii. Potrivit organizaţiei, peste 650 de copii din judeţ au fost afectaţi de inundaţii alături de familiile lor, voluntarii fiind pe teren pentru a evalua situaţia. Aceştia sunt nevoiţi să locuiască la rude sau în cămine culturale, în condiţii improprii şi în nesiguranţă.
În satul Voievodeasa, comuna Suceviţa, 200 de copii au fost afectaţi de inundaţii, iar 27 dintre ei sunt cazaţi în continuare în şcoli.
Potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii, în satul Dorneşti, situaţia este dramatică, 360 de case fiind distruse de ape, 200 de copii fiind sinistraţi, iar în Frătăuţii Noi, 50 de copii au locuinţele inundate.
Salvaţi Copiii România face un apel la solidaritate, iar cei care vor să îi sprijine pe copiii aflaţi acum în situaţie de risc, o pot face prin donaţii în contul deschis la BCR Suceava: RO15 RNCB 0234 0230 4870 0010.
Totodată, la sediul organizaţiei din strada Petru Rareş nr. 15 a fost deschis un centru de colectare a ajutoarelor pentru persoanele din zonele calamitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS