10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Curvăsărie curată!

Toată clasa politică, în frunte cu UDMR, „vioara întâi", a „îngropat" şi „castrat" Legea ANI pentru a-şi putea apăra averile ilicite, scrie pe blog senatorul PDL Iulian Urban, opinând că această coalizare a tuturor partidelor, inclusiv a PDL, este „curvăsărie curată".

Urban sugerează existenţa unui aşa-zis „troc", în urma căruia UDMR a obţinut şefia SRR pentru a accepta să militeze deschis pentru lăsarea fără atribuţiuni a Agenţiei Naţionale de Integritate, lucru pe care „unii din PDL" nu îl puteau face pe faţă.

„Marţi, 29 iunie, am stat până seara la opt în parlament să votăm la SRR reprezentantul UDMR. Reţeta clasică a fost «dacă nu îl votăm pe ungur la SRR, ăştia ne-au zis că ies de la guvernare şi ne lasă baltă»… servită mereu credulilor şi naivilor parlamentari PDL. Ce dacă UDMR se împotriveşte trecerii la parlamentul unicameral, ce dacă au castrat Legea ANI, ce dacă au trântit la CCR legile austerităţii? Ei bine, trocul ordinar a fost de fapt altul. Să se susţină candidatul UDMR la SRR, iar în contramăsură, a doua zi, adică astăzi, 30 iunie 2010, în Senat, UDMR, prin senatorul Frunda, să fie vioara întâi a circului jalnic la finalul căruia cererea de reexaminare a Preşedinţiei României să fie respinsă. Pentru că, de fapt, UDMR face acele jocuri politice pe care unii din PDL nu le pot face la lumina reflectoarelor", acuză Urban.

„Pentru că nu poate fi nimeni păcălit de faptul că tu spui că «admiţi» cererea de reexaminare în condiţiile în care… o goleşti de conţinut, eliminând patru din cele şase puncte, adică cele mai importante, care practic lasă ANI cu un rol pur decorativ. Ba am auzit o voce a unui coleg din PDL care a spus: «Las’ că uite aşa înţelege şi Băsescu că nu poate el să îmi impună să votez ca ANI să îmi cerceteze contractele mele cu statul…». Curvăsărie curată", îşi continuă atacul senatorul PDL.

Urban mai spune că, de fapt, interesul pentru disfuncţionalitatea ANI a fost transpartinic: „Parlamentarii României au demonstrat încă o dată că, indiferent de culoarea politică, îşi dau mâna imediat atunci când în joc sunt interesele lor, când trebuie să-şi apere interesele! (…) Tot ce contează e doar interesul personal. ANI fost imparţială şi a «deranjat» prin anchete, deopotrivă, personaje de la putere şi de la opoziţie. Aşa că s-au gândit ei, «deranjaţii», cum s-o aranjeze în aşa fel încât să stea mult mai liniştiţi de acum înainte. Senatorul Frunda şi-a făcut partitura, dar a acţionat cu oblăduirea şi în numele întregii clase politice profund corupte. Din păcate, votul demonstrează că PDL s-a situat pe aceleaşi poziţii cu PNL şi PSD. Parlamentarii puterii n-au nici o scuză pentru faptul că, de fapt, azi în Senat cererea preşedintelui a fost respinsă, iar ANI îngropată", scrie pedelistul. El mai acuză PDL că s-a lăsat prins în „hora ruşinii" a PNL şi PSD, care au votat pentru distrugerea ANI.

Senatorul ilfovean acuză şi televiziunile de ştiri că nu spun nimic despre faptul că ANI este nefuncţională, acuzând existenţa unor interese obscure. „Spălătorii de cadavre politice de la Antene sau Realitatea văd că nu scot o vorbă, tac ca şobolanii şi nu scot o vorbă întrucât speră să primească la rândul lor, prin şantaj, bani publici din publicitate sau din şantajarea parlamentarilor care de acum înainte au liber la furat din banul public prin contracte grăsane cu statul român. Să se dea lista cu senatorii şi cum au votat ei la Realitatea şi Antene, să vadă şi alegătorii cine, ce şi cum… şi să se dea ştirea în reluare de 1.000 de ori până îi vor şti cetăţenii pe de rost. Credeţi aşa ceva? Nici în cele mai frumoase vise!!!", continuă el.

„Distrugerea ANI înseamnă că averile făcute de politicieni în ultimii 20 de ani devin peste noapte licite – adică «spălate», pentru că se pot repatria în România din conturile în care au fost ascunse în străinătate, fără a mai fi verificate de cineva. Dacă legea e votată aşa, a doua zi orice parlamentar poate să declare liniştit că are două miliarde în conturi fără să rişte nimic. Aici e adevărata miză. Avem politicieni putrezi de bogaţi pe care ANI pur şi simplu îi împiedică să-şi folosească averile. Sau le face viaţa mult prea dificilă. Oamenii vor să fie şi ei Patriciu, s-au cam săturat de modelul lui Iliescu. Au şi cu ce, dar nu-i lasă ANI. Iată că UDMR a înţeles problema şi dă o mână de ajutor hoţilor", conchide Iulian Urban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII