10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirc pentru preşedinte

Circ pentru preşedinte

Asociaţia de proprietari nr. 1 „Mareşal Ion Antonescu“ din Brazda lui Novac este singura din Craiova care are doi preşedinţi. Unul care deţine actele şi nu admite că a fost înlocuit, altul care a fost ales, dar este ţinut la uşă cu comitet cu tot.

Circ, acesta ar fi cuvântul care descrie situaţia din sânul Asociaţiei de Proprietari nr. 1 „Mareşal Ion Antonescu“. Locatarii se plâng de situaţia creată de cei care se erijează în reprezentanţii lor, de administratorul a cărui activitate ridică mari semne de întrebare, de cenzorul pe care nu l-au văzut niciodată.
Problemele lor au început odată cu adunările generale la care s-au întrunit cu scopul de a-şi alege un nou preşedinte, comitet şi să discute despre buget.
„Noi am avut un preşedinte interimar, iar pe 4.03.2010 ne-am strâns să alegem altul. Adunarea s-a desfăşurat în condiţii improprii, într-o scară de bloc, şi oamenii au plecat acasă. Câţi au rămas l-au propus pe Marian Popescu. Totul ilegal. Adunarea a fost nestatutară. Noi am constituit un comitet de iniţiativă şi am solicitat primăriei să ţinem o nouă adunare. Şi am primit acordul pe 16.04.2010“, a spus Ilie Firu, locatar.
Potrivit pevederilor art. 23 din Legea nr. 230/2007, pentru situaţii speciale, adunarea generală extraordinară poate fi convocată oricând de comitetul executiv. Dar cum asociaţia din Brazdă nu are aşa ceva, se aplică regula cu cel puţin 20% din numărul proprietarilor, membri ai asociaţiei. Prin urmare, s-a constituit un comitet de iniţiativă care a organizat Adunarea Generală pe 3.06.2010. Pentru că nu s-a întrunit cvorumul de jumătate plus unu dintre membrii, adunarea s-a amânat pentru 10.06.2010.
„Am ales un comitet, pentru că acum nu există. Preşedintele, administratorul şi cenzorul iau decizii. Nu este corect, controlul într-o asociaţie îl are comitetul şi preşedintele. Nu ca la noi – administratoarea. Ea îşi face de cap, ea ţine ştampila, ea ia decizii şi calculează întreţinerea cum vrea. Uită că este plătită de noi. Lucrează numai trei ore şi o plătim pentru opt, aşa are contractul. La ultima adunare l-am ales preşedinte pe Telu Bizera“, a declarat Iulius Constantin Minea, locatar. La fel de nemulţumiţi sunt şi alţi locatari, Paul Ilie, Mihai Tuţă, Lucian Puţinel, Gabriel Cristea, Ioana Lucu.
Atunci când noul preşedinte şi comitetul au mers să facă rocada cu preşedintele căzut în dizgraţie, li s-a arătat uşa.
„Refuz să plec, deoarece eu nu am fost demis. Ei s-au grăbit să aleagă alt preşedinte, dar nu au precizat că demit vechiul preşedinte. Circ au vrut, circ au“, a afirmat Marian Popescu, primul preşedinte.

Unul vine, altul pleacă

Precizările făcute de reprezentantul primăriei limpezesc însă starea conflictuală care s-a iscat în Asociaţia nr. 1 „Mareşal Ion Antonescu“. Urmând cadrul legal în domeniu, Legea asociaţiilor, Marian Giubelan a declarat: „Alegerea noului preşedinte cu respectarea legii înseamnă implicit înlăturarea celui dinainte. În momentul în care s-a luat decizia schimbării, noul preşedinte îşi preia atribuţiile. În privinţa comitetului, nu există asociaţie care funcţionează legal fără comitet. Cine semnează actele asociaţiei? Dacă vechiului preşedinte nu-i convine, să predea ştafeta, se leagă probabil de orice găselniţă. În cazul în care este nemulţumit, se poate adresa instanţei de judecată. Cu privire la ştampila asociaţiei, aceasta stă la preşedinte sau vicepreşedinte, şi numai în caz excepţional la altă persoană“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII