Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

A venit vaccinul antiTBC
Din luna iulie se reia vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei. Anunţul a fost făcut vineri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, care susţine că vor fi vaccinaţi toţi copiii născuţi din februarie până acum, pentru că Ministerul Sănătăţii a reuşit să cumpere din străinătate aproximativ un milion de doze de vaccin BCG. „În judeţul Dolj vor beneficia de vaccinare 2.750 de copii. Pentru aceasta, părinţii va trebui să se prezinte cu copiii la cabinetele medicilor de familie, unde se face vaccinarea. În judeţul Dolj sunt vaccinaţi într-o lună aproximativ 550 de copii“, a precizat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Acesta a mai spus că în prezent sunt probleme şi cu asigurarea altor vaccinuri pentru copii, cum ar fi cele împotriva hepatitei şi a poliomielitei.
Click News

Sute de profesori se bat pe zeci de posturi titularizabile
Tinerii absolvenţi care îşi caută un loc de muncă în învăţământ au foarte puţine şanse să îşi găsească un post titularizabil anul acesta, pentru că în judeţul Gorj au fost scoase la concurs doar 47 de posturi. Până acum, la concursul de titularizare s-au înscris peste 700 de candidaţi, însă inspectorii şcolari se aşteaptă la un număr mult mai mare. Numărul locurilor titularizabile din învăţământul gorjean este de trei ori mai mic decât anul trecut. În vara lui 2009 au fost scoase la concurs 169 de posturi titularizabile, din care 110 au fost în mediul rural. Posturi netitularizabile au fost peste 900, anul acesta fiind doar 471.
Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, a declarat că în această vară nu vor exista posturi titularizabile pentru profesorii de limba română şi pentru învăţători. Din păcate, majoritatea catedrelor ce vor fi ocupate de suplinitori sunt incomplete, viitorii profesori fiind nevoiţi să îşi completeze catedrele cu orele de la mai multe şcoli. Cererile de înscriere a candidaţilor la concursul de titularizare se depun în perioada 14-25 iunie, iar concursul va avea loc pe 14 iulie în cele două centre de examen.
Eugen MĂRUŢĂ

Primele spitale preluate de primării
Spitalele din Filiaşi şi Segarcea au trecut oficial din această săptămână în subordinea primăriilor din localităţile respective, a anunţat vineri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj. „Au fost semnate documentele de predare-primire între Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi consiliile locale din Segarcea şi Filiaşi privind transferul spitalelor din administrarea Ministerului Sănătăţii în cea a consiliilor locale respective“, a declarat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP.
Potrivit DSP Dolj, alte spitale din judeţ urmează să fie transferate săptămâna viitoare în subordinea consiliilor locale.
Click News

Inspector şcolar adjunct nou în Gorj
Ion Işfan a fost numit inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Susţinut de PSD Gorj, Ion Işfan a mai fost inspector şcolar judeţean în perioada guvernării liberale. Noul adjunct al inspectorului şcolar general, Iustin Paralescu, i-a luat locul Cameliei Bibere, care va ocupa un post de inspector de specialitate.
Eugen Măruţă

Exit mobile version