12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransportatorii: Creşterea taxelor va duce la disponibilizări şi extinderea evaziunii

Transportatorii: Creşterea taxelor va duce la disponibilizări şi extinderea evaziunii

Companiile din sectorul transporturilor vor fi nevoite să recurgă la disponibilizări şi reduceri de salarii dacă vor creşte taxele, afirmă reprezentanţii acestora, care spun că un alt efect va fi extinderea evaziunii fiscale.

"Majorarea TVA înseamnă un cost suplimentar în produsul final, iar creşterea cotei unice va acţiona asupra dividendelor, dar cum nu le-am acordat nici anul trecut, efectul va fi scăderea salariilor. De asemenea, ne gândim să renunţăm şi la bonurile de masă pentru că şi acestea vor fi impozitate", a declarat pentru MEDIAFAX, George Buruiană, directorul general al operatorului feroviar de marfă Servtrans.

El afirmă că propunerea de reducere a pensiilor a fost o măsură "nefericită", dar nu crede că o soluţie ar fi creşterea fiscalităţii.

"Guvernul trebuie să ia nişte măsuri clar. Reducerea pensiilor a fost o măsură nefericită, însă nici creşterea taxelor nu ne va ajuta. Mai degrabă ar trebui să dubleze TVA-ul pentru produsele de lux. Transporturile merg prost, pentru că noi transportăm ce produce economia. Dacă economia nu va suporta aceste decizii, Guvernul trebuie să răspundă", a afirmat Buruiană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU