16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOferte turistice din ce în ce mai tentante

Oferte turistice din ce în ce mai tentante

Fie că vorbim de oferte de tipul plăteşti un sejur, primeşti două sau de reduceri de până la 50% la pachetele turistice, ofertele agenţiilor de turism din această perioadă sunt din ce în ce mai tentante.

Chiar dacă au existat temeri că anul acesta pachetele turistice ar putea fi în creştere faţă de anul trecut, hotelierii şi tour-operatorii au venit şi vara aceasta cu o serie de oferte speciale (în afara celor de ultimă oră – „last minute“), care de care mai tentante. „Dacă până acum aproape în fiecare an se înregistrau creşteri de preţ, anul acesta pachetele turistice au rămas cam la acelaşi preţ ca şi anul trecut“, a declarat Delia Ion, directorul agenţiei Valahia Tours. În plus, potrivit spuselor acesteia, reducerile de early booking de până la 20% s-au prelungit, astfel că termenul-limită de 30 aprilie a ajuns, la multe oferte (în special pentru Grecia), să se menţină toată vara. Mai mult decât atât, pentru a atrage cât mai mulţi turişti, ofertele speciale sunt la ordinea zilei. „Comparativ cu anul trecut, avem mai multe oferte speciale. Nu se mai vinde pe oferta de catalog. Ca şi anul trecut, pe turism extern avem ofertele de tipul plăteşte o persoană, merg două, care sunt şi cele mai solicitate“, a declarat Cristina Zăvadă, agent turism extern la Touropa, care a explicat că destinaţia cea mai ieftină anul acesta este Grecia (Paralia Katerini, Olympic Beach). Astfel, ofertele pentru Grecia, de exemplu, pornesc în acest an de la 99 de euro cazarea/persoană/sejur, la care se adaugă transportul (aproximativ 55 de euro/persoană cu autocarul). Pe Bulgaria, oferta este puţin mai scumpă decât pe Grecia (de la 29 euro/zi, dar în regim de masă all inclusive sau ultra all inclusiv). Totuşi, potrivit spuselor agenţilor de turism, compând ofertele din România cu cele din Bulgaria, un sejur cu cazare la acelaşi tip de hotel şi cu acelaşi tip de masă, bulgarii reuşesc cu uşurinţă să atragă turiştii românii, raportul preţ-calitate fiind net superior celui din România. În plus, turiştii români sunt din ce în ce mai atraşi de ofertele all inclusive.

În Turcia, ofertele pornesc de la 199 de euro/persoană

Chiar dacă anul acesta Grecia a venit cu cele mai mici tarife, pentru a contracara efectele crizei, nu este cea mai căutată. „Cea mai solicitată destinaţie este Turcia. Pentru luna iunie, hotelurile sunt în marea lor majoritate ocupate. De luna viitoare, preţurile pornesc de la 199 de euro/persoană (şapte nopţi cazare la hotel de trei stele în regim all inclusive)“, a precizat Delia Ion. Această tendinţă este susţinută întâi de preţurile mici practicate atâta la cazare, cât şi la transport. „Turcia revine în topul preferinţelor craiovenilor, mai ales că anul acesta avem şi charter cu plecare din Craiova. În plus, au fost reduse foarte mult preţurile, astfel că tarifele la sejururile cu plecare din Craiova sunt apropiate de cele cu plecare din Bucureşti“, a explicat Cristian Zăvadă.

Românii încearcă să atragă turiştii cu o serie de oferte speciale

Grecii, turcii şi bulgarii nu sunt însă singurii care au redus tarifele semnificativ. Începând de anul acesta, şi românii încearcă să atragă turişti printr-o serie de oferte speciale. „Pe lângă faptul că au menţinut aceleaşi tarife ca anul trecut, românii au început să facă reduceri de 20-30% la pachetele oferite. În plus, există o serie de oferte de tipul plăteşti cinci nopţi, stai şapte. Mai mult, pentru litoral, turiştii beneficiază de acces gratuit la piscină, la spa, intrare gratuită la AquaMagic sau oferte de genul plăteşti un loc şi primeşti două“, a spus Daniela Strinu, agent de turism intern la Touropa. Aceasta a precizat că ofertele valabile în extrasezon în staţiunile balneare s-au prelungit, astfel că persoanele interesate pot beneficia de reduceri de până la 50% la aceste sejururi şi în perioada următoare. Astfel, în cadrul programului „Hai la Băi“, în luna iunie, sejururile pornesc de la 194 de lei/persoană/sejur de şase nopţi la hotel de două stele. „Pachetele turistice de şase nopţi cu pensiune completă şi cinci zile de tratament pornesc de la 575 de lei/persoană. Aceste oferte sunt valabile în Saturn, Eforie Nord, Govora, Olăneşti, Călimăneşti, Căciulata, Covasna, Herculane, Slănic Moldova până la sfârşitul lunii august“, a precizat Delia Ion. În plus, pensionarii care vor să meargă la Băile Felix timp de cinci nopţi cu mic dejun şi tratament trebuie să scoată din buzunar 460 de lei în perioada iulie-august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS