Acasă Actualitate Toshiba a lansat un mini-notebook cu două ecrane

Toshiba a lansat un mini-notebook cu două ecrane

Toshiba a lansat luni un mini-notebook cu două ecrane, care poate imita o carte deschisă, răspunzând astfel gadget-urilor iPad, de la Apple, şi Kindle, de la Amazon.com, transmite Reuters.

Noul PC al Toshiba poate fi folosit şi ca un laptop obişnuit, având în loc de tastatură un al doilea display, identic ca mărime şi calitate cu cel principal, care poate afişa o tastatură software.

Computerul, denumit Libretto W100, va fi lansat în Japonia la sfârşitul lunii august şi ulterior şi în Europa şi Statele Unite.

Produsul a fost prezentat publicului luni la Tokyo, în cadrul unui eveniment grandios care a marcat totodată 25 de ani de la primul laptop produs de Toshiba, în 1985.

Divizia de PC-uri a Toshiba a înregistrat o pierdere de aproape 100 milioane de dolari în anul financiar încheiat în luna martie, iar compania anticipează că va încheia cu profit zero anul financiar în derulare.

Noul notebook va fi vândut în Japonia pentru circa 120.000 yeni (1.320 de dolari), cu mult mai scump decât cel mai scump Kindle sau cel mai ieftin iPad (circa 500 de dolari).

Toshiba susţine că această diferenţă de preţ se amortizează deoarece Libretto permite utilizatorului să creeze conţinut, nu numai să vizualizeze.

Exit mobile version