16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFraudele vamale, sursa principală a economiei subterane

Fraudele vamale, sursa principală a economiei subterane

Infracţionalitatea din domeniul evaziunii fiscale înregistrează cea mai mare pondere în criminalitatea economico-financiară, iar, fraudele vamale se află într-o strânsă legătură cu evaziunea fiscală, constituind în continuare o sursă principală de finanţare a economiei subterane, afirmă Poliţia.

În vederea protejării mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă, şeful Poliţiei Române a solicitat un mod de acţiune profesionist, în sistem integrat şi cooperarea cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu.

Pe tot parcursul anului 2010 se desfăşoară, sub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în toate judeţele, acţiuni concertate pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii economico-financiare.

În primele cinci luni ale anului 2010, structurile specializate ale Poliţiei Române au constatat peste 5.900 de infracţiuni de evaziune fiscală, înregistrându-se o creştere de 28,69 la sută faţă de perioada similară a anului 2009. Peste 4.700 de persoane (cu 29,21 la sută mai multe faţă de cinci luni 2009) sunt suspectate de comiterea acestor infracţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS