7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSperanţe mici la titularizare, suplinirea - alternativa ideală

Speranţe mici la titularizare, suplinirea – alternativa ideală

Examenul de titularizare va fi extrem de important în acest an, pentru mulţi dintre tinerii absolvenţi, dar şi pentru profesorii care încearcă de ani buni să se titularizeze pe o catedră. Concurenţa va fi însă acerbă, având în vedere că Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a scos la concurs doar 76 de posturi.

Absolvenţii de facultate sau dascălii care nu au reuşit să se titularizeze până acum îşi pot depune dosarele până pe 25 iunie 2010 la cele trei centre de examen: Grupul Şcolar „Matei Basarab“ – pentru limba română, educatori, învăţători, învăţământ special, religie, profesor documentarist, psihopedagogie specială, educaţie fizică şi sport; la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ – pentru fizică, chimie, biologie, matematică, arte, educaţie tehnologică, discipline tehnice, pregătire-instruire practică. Cel de-al treilea centru de examen va fi la Liceul Teoretic „Henri Coandă“, unde sunt aşteptaţi profesorii care vor susţine examen de titularizare sau suplinire la limbile: latină, greacă, franceză, engleză, germană, italiană, rromani, spaniolă, precum şi la informatică, socio-umane, istorie, geografie, pedagogie. „995 de poziţii, norme sau fracţiuni de norme vor fi scoase, în luna iulie, la concursul de titularizare, detaşare sau suplinire. La centrul de examen de la «Matei Basarb», înscrierile se vor face începând de săptămâna viitoare, zilnic între orele 8.30-15.30, la «Henri Coandă» – zilnic între 8.00-14.00, iar la «Traian Vuia» – între 9.00 şi 16.00. Deşi înscrierile au început pe 14 iunie, în aceste zile s-au înscris deja câteva sute de persoane“, a spus Alexandrina Maria Năstase, inspector şcolar management educaţional şi evaluare instituţională, asigurarea calităţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

De 14 ani în învăţământ, lucrează doar ca suplinitoare

La Grupul Şcolar „Matei Basarab“, de exemplu, se înscriseseră până vineri 170 de candidaţi, cele mai multe dosare fiind pentru educatoare şi învăţătoare. Unii dintre candidaţi trec prin experienţa asta vară de vară, alţii sunt începători şi îşi încearcă norocul să prindă un job în învăţământ, neavând oricum prea multe alternative. „Este surprinzător să constatăm că majoritatea candidaţilor sunt tineri, cu doi-trei ani vechime în învăţământ sau proaspăt absolvenţi de facultate“, a spus Gheorghe Duţă, membru în Comisia de titularizare de la Grupul Şcolar „Matei Basarab“.
Zeci de persoane aşteptau vineri să îşi depună dosarul, însă fără prea mari speranţe că în acest an vor reuşi să se titularizeze. „De şase ani, în fiecare an am dat examen pentru titularizare. Am predat un an la Cârcea, ca învăţătoare. Din nefericire însă, în acest an, din cele şase posturi titularizabile scoase la concurs, două sunt rezervate“, a spus Ramona Bobei. În aceeaşi situaţie se află şi D. Dumitrescu din Argetoaia. De 14 ani lucrează în învăţământ, dar doar ca suplinitoare.  
Examenul de titularizare este programat pentru 14 iulie 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII