8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComercianţii, obligaţi să vândă numai în Piaţa Chiriac

Comercianţii, obligaţi să vândă numai în Piaţa Chiriac

Începând cu 19 iunie, Primăria Craiova promite că va mări numărul de efective de ordine, pentru a-i determina pe vânzători să elibereze strada şi să ocupe locurile destinate comerţului. Strada Caracal este „paralizată" de peste două săptămâni de când administraţia locală a decis mutarea comercianţilor din Târgul Romaneşti în Piaţa Chiriac.

„Am vorbit cu responsabilul de piaţă să nu mai permită accesul în incintă cu autoturismul decât celor care vând produse. Sunt multe maşini parcate care nu aparţin producătorilor. Comercianţii vor fi obligaţi să-şi desfacă marfa numai în piaţă. În această intersecţie vom pune şi un semn de circulaţie cu «oprirea interzisă». Deocamdată, nu există varianta altei locaţii. Ne gândiserăm la piaţa Brestei, dar şi acolo locul este neîncăpător şi s-ar ajunge la o situaţie similară", a declarat Teodor Sas, viceprimarul Craiovei, după o vizită în Piaţa Chiriac.

Şeful Poliţiei Comunitare Craiova, Constantin Petrescu, confirmă măsurile anunţate de primărie: „Pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat şi fluidizarea traficului pe strada Caracal, am decis ca, începând de sâmbătă, de la ora 5.00, să aducem un număr mai mare de poliţişti comunitari. Va fi un dispozitiv permanent care îi va îndruma pe comercianţi în incinta pieţei. Împotriva celor care refuză se vor lua măsuri. Nu au ce să caute pe trotuar şi cu atât mai mult pe carosabil. Cei care parchează în piaţă fără nici o legătură cu activităţile de aici sunt obligaţi să scoată autoturismele".

 

Piaţă pe carosabil

 

De situaţia creată pe strada Caracal, în zona Pieţei Chiriac, sunt vinovate atât autorităţile, cât şi comercianţii. Cei dintâi nu iau măsuri împotriva celor care vând legume direct din autoutilitare. Clienţii au ajuns să primească marfa direct din autoturism, iar circulaţia este oprită pe zeci de metri. Cei care vând cartofi, castraveţi, roşii, ardei preferă să se înghesuie cu mijloacele de transport la intrarea în piaţă sau de-a lungul străzii Caracal, pentru a prinde o clientelă mai bună. Decât să intre în piaţă, unde trebuie să plătească, aceştia preferă să vină de la 3.00-4.00 dimineaţa să ocupe un loc pe trotuar, de unde o parte din marfă este cumpărată angro de speculanţi.

Potrivit directorului Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Târgurilor, Gheorghe Călinoiu, mulţi dintre aceştia nu au mai plătit nici taxa de intrare în piaţă. „Au plătit iniţial, dar după ce au apărut probleme s-a luat hotărârea ca de la aceştia să nu se mai încaseze, pentru a fi obligaţi să vândă în incinta punctului de comercializare".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII