14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaşini făcute praf de plop

Maşini făcute praf de plop

http:http://www.youtube.com/watch?v=WVDWddQ7PJM
http:http://www.youtube.com/watch?v=WVdqIWt2kkc
Un plop crăpat de vreme a căzut ieri-dimineaţă peste maşinile aflate în parcarea de pe strada Dimitrie Gerota, din Craiova. Trei dintre autoturisme au suferit daune severe, una s-a ales cu luneta spartă, crengi şi resturi de parbriz lovind şi alte autoturisme aflate în zonă. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Trei maşini au fost făcute praf, iar una a rămas fără lunetă ieri după ce un plop bătrân s-a rupt de la jumătate şi s-a prăbuşit într-o parcare de pe strada Dimitrie Gerota din Craiova, peste drum de sediul Secţiei 2 Poliţie. Alte maşini aflate în zonă au fost avariate uşor. Proprietarii autoturismelor au rămas şocaţi când şi-au văzut maşinile distruse, dar şi-au făcut cruce drept mulţumire că nu se aflau în maşini la momentul accidentului.
„Parchez aici de fiecare dată, fiindcă lucrez la Poliţia Comunitară. Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva. Maşina o să mi-o fac, că am Casco, dar se pot întâmpla nenorociri mai mari“, a afirmat Georgiana Cristescu, proprietara unui Matiz îndoit serios. Cel puţin unul dintre proprietarii maşinilor avariate, Irinel Firoiu, va trebui să scoată bani buni din buzunar pentru a schimba luneta VW-ului Golf şi pentru celelalte mici reparaţii de care va avea nevoie maşina lovită de trunchiul masiv al plopului. Plopul rupt ieri se află în incinta Societăţii Cooperativa Meşteşugărească „Stăruinţa“, în rând cu alţi câţiva plopi plini de crengi uriaşe uscate, care se pot prăbuşi în orice clipă peste trecători şi maşini. De altfel, incidente de acest gen, dar cu pagube neînsemnate, au avut loc anual în zonă. În martie 2009, crengi uriaşe au căzut peste o construcţie chiar în timp ce nişte alpinişti încercau să cureţe un copac.

Cu pisica peste gard

Preşedinta „Stăruinţa“, Paula Marinoiu, spune că a făcut nenumărate cereri către Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, pentru a curăţa copacii, însă degeaba.
„Noi am cerut de cel puţin două ori pe an RAADPFL să vină să taie măcar crengile uscate. Unii dintre plopi ar trebui tăiaţi de la pământ, fiindcă sunt uscaţi şi crăpaţi. Acesta care s-a rupt astăzi (luni – n.r.) a fost şi trăsnit. Verbal, de la RAADPFL ni s-a promis că o să vină. Noi am mai încercat să-i curăţăm, însă am fost avertizaţi la acea vreme de la Garda de Mediu că nu avem voie. Terenul este concesionat de la primărie, iar noi plătim impozit, aşa că tocmai de aceea am apelat la RAADPFL“, susţine Paula Marinoiu. Directorul RAADPFL, Ion Petre, confirmă că au fost depuse cererile, însă spune că regia i-a comunicat SCM „Stăruinţa“ că nu dispune de mijloacele tehnice pentru astfel de lucrări, având în vedere înălţimea plopilor. „Noi le-am comunicat să apeleze la serviciile societăţilor de alpinişti autorizate“, a declarat Petre.
„Nu ni s-a comunicat nimic oficial. Aşa, despre alte societăţi ştiam şi noi, dar este nevoie de foarte mulţi bani, or, noi, din ce să plătim?“, a spus Paula Marinoiu.

Primăria, pasivă

În vreme ce părţile implicate îşi aruncă răspunderea una alteia, trotuarul şi parcarea publice de pe strada Dimitrie Gerota, nr. 103 rămân un pericol pentru trecători şi maşini. Primăria, care ar trebui să vegheze la siguranţa cetăţeanului, îşi declină însă orice responsabilitate. „Reprezentanţii primăriei nu au cadrul legal pentru a sancţiona SC Stăruinţa“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU