3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrauss-Kahn a demisionat din funcţie! Cine îl înlocuiește!- VIDEO

Strauss-Kahn a demisionat din funcţie! Cine îl înlocuiește!- VIDEO

Dominique Strauss-Kahn a demisionat joi din funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a afirmat într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie că este nevinovat de faptele de agresiune sexuală pentru care este încarcerat

"Dominique Strauss-Kahn a informat astăzi consiliul de administraţie al Fondului Monetar Internaţional în legătură cu intenţia sa de a demisiona din funcţia de director general cu efect imediat", a declarat instituţia într-un comunicat publicat cu puţin timp după miezul nopţii (07.00 ora României).

FMI a adăugat şi o scrisoare în care Strauss-Kahn îşi explică motivele.

"Cu o infinită tristeţe mă simt constrâns, astăzi, să prezint consiliului de administraţie demisia mea din funcţia de director general al FMI", a scris el în această scrisoare.

" Ţin să spun că neg cu cea mai mare fermitate posibilă toate acuzaţiile care mi-au fost aduse. Vreau să protejez această instituţie pe care am servit-o cu onoare şi devotament, şi în special vreau să îmi consacru toată forţa, tot timpul şi toată energia pentru a-mi dovedi nevinovăţia ", a adăugat el.

Strauss-Kahn a preluat funcţia în noiembrie 2007, pentru un mandat de cinci ani.

Sâmbătă, el a fost arestat la bordul unui avion pe aeroportul din New York , o cameristă a hotelului în care îşi petrecuse noaptea acuzându-l că a agresat-o sexual şi că a încercat să o violeze.

Avocaţii săi au depus miercuri o cerere de eliberare, la două zile după ce o judecătoare a ordonat încarcerarea sa.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU