12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii nu prea văd capătul crizei

Românii nu prea văd capătul crizei

Peste 60% dintre românii din mediul urban cred că România va fi în criză încă 1-5 ani, cei mai mulţi dintre aceştia anticipând continuarea situaţiei actuale timp de 3-5 ani, potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetare 360insights pentru Mediafax.

Percepţia românilor despre criza financiară s-a înrăutăţit semnificativ comparativ cu anul trecut, în condiţiile în care ponderea respondenţilor care se aşteaptă la încheierea problemelor în maxim un an s-a redus de la 30% în intervalul mai-iunie 2009 la doar 9% în perioada aprilie-mai 2010.

Trei din zece români cred că România va ieşi din criză într-o perioadă cuprinsă între 1 şi 2 ani, iar 32% dintre respondenţi au spus că problemele vor fi depăşite doar în 3 – 5 ani. La mijlocul anului trecut, 55% dintre români plasau la 1 -5 ani intervalul în care criza se va manifesta.

Mai mult, întâmplările recente din mediul politic şi economic au creat multă tensiune, astfel încât 22% dintre români consideră că România va ieşi din criză în mai mult de şase ani, comparativ cu un procentaj de 9% înregistrat la mijlocul anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII