Conflict sindical cu dosar penal

Autori
Etichete , , ,


Un medic din Craiova susţine că a fost agresat şi insultat de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice „Forţa Legii“, din cauză că a dorit să se retragă din sindicat. De cealaltă parte, liderul sindical neagă orice agresiune şi bănuieşte că în spatele întregului scandal ar fi însuşi prefectul de Dolj.

Mioara Boară, medic în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Craiova, spune că a fost lovită de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice „Forţa Legii“, Ringo Dămureanu. Incidentul s-ar fi întâmplat pe 28 mai 2010, chiar în sediul sindicatului, situat pe strada Constantin Lecca din Craiova. Acolo, Mioara Boară mersese împreună cu două colege să-şi depună cererea de retragere din sindicat.

„A spus că sunt cârtiţă şi isterică“

Incidentul dintre medicul Mioara Boară şi liderul de sindicat Ringo Dămureanu ar fi început pe 27 mai, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Craiova. Cearta a pornit de la problemele de ordine interioară ale organizaţiei sindicale, ocazie cu care Dămureanu i-ar fi adus o serie de injurii medicului Mioara Boară, după cum aceasta susţine. „După ce s-a încheiat şedinţa, a venit la mine şi mi-a zis că nu mă credea aşa de ipocrită şi ţaţă. Mai mult, a şi luat o coală de hârtie şi a scris pe ea «Ipocrită», apoi a semnat-o. A spus că aceasta este părerea lui despre mine: că sunt cârtiţă şi isterică, iar când l-am întrebat de ce îmi spune aşa, a răspuns că sunt cuvinte care se regăsesc în dicţionar“, afirmă Mioara Boară.

A doua zi, conflictul ar fi căpătat accente violente, după cum susţine medicul. „După incidentul din 27 mai, am mers la sediul sindicatului să-mi depun cererea de retragere. Eram împreună cu alte două colege. Când m-a văzut, Ringo Dămureanu a început să mă apostrofeze: «Vă felicit, doamnă, că aţi reuşit să destabilizaţi gruparea sindicală», continuând cu diverse jigniri. Când să ies din biroul acestuia, mi-a aplicat un cot în braţ cu atâta putere încât era să cad peste birou. Colegele mele erau la uşă şi au văzut totul“, povesteşte Mioara Boară.

Cele întâmplate sunt confirmate şi de colegele medicului acuzator, care spun că au asistat la toate discuţiile şi chiar au văzut pe fereastră cum Dămureanu a lovit-o. „Eu cu o colegă am mers împreună cu doamna doctor să depunem cererile de retragere. De cum ne-a văzut, Ringo Dămureanu a început să vorbească urât, mai ales cu doamna doctor, pentru că se certaseră şi cu o zi înainte. Am lăsat cererile şi am ieşit, iar doamna doctor a rămas în sediul sindicatului pentru a lua număr de înregistrare şi copii după cererile noastre. Undeva, în spate, este o bancă şi am mers acolo. Ne-a atras atenţia că la un moment dat discutau în contradictoriu şi am văzut cum Dămureanu a lovit-o, pentru că era fereastra deschisă. Ne-am şi dus acolo. A venit şi poliţia. Incidentul a mai fost văzut de secretara lui Dămureanu şi de o femeie care spunea că rămăsese fără serviciu şi acesta îi promisese că o ajută să se angajeze. Dar acestea în nici un caz nu vor recunoaşte“, spune Claudia Bedir, colega Mioarei Boară.

După lovitura primită, femeia s-a ales cu braţul înnegrit şi un certificat de la Institutul de Medicină Legală, care atestă că necesită patru-cinci zile de îngrijiri medicale. În baza acestui certificat medico-legal, a depus la Secţia 1 Poliţie împotriva liderului sindical o plângere privind săvârşirea infracţiunii de lovire.

„Asta este aprecierea mea personală despre dânsa şi nu mi-o retrag“


Liderul sindical Ringo Dămureanu neagă ferm orice acuzaţie de violenţă, punând sub semnul îndoielii însăşi sănătatea mintală a acuzatoarei.

„Eu nu ştiu dacă această doamnă este zdravănă la cap. După ce ne-a lăudat pentru acţiuni sindicale de succes, a adus un grup de cinci-şase femei la sindicat, pe care dorea să le retragă din organizaţia noastră. Până la înregistrarea cererii, doamnele au fost invitate să aştepte afară. Mioara Boară s-a întors însă înăuntru, singură, şi, la toate insistenţele noastre de a ieşi afară – pentru că ne aşteptam la o diversiune din partea ei – a refuzat să iasă“.

Dămureanu spune că nu a agresat-o pe Mioara Boară: „Chiar şi poliţiştilor de la Secţia 1 pe care i-a chemat la faţa locului, prin 112, le-a spus că nu a fost lovită, ci doar împinsă şi că i s-ar fi adresat cuvinte vulgare. Le-a arătat tuturor celor de faţă, inclusiv poliţiştilor, dar şi unor membri de sindicat, mâna stângă, pentru a dovedi că n-a fost victima unei violenţe, iar acum se pare că şi-a schimbat opinia, încercând să-şi facă publicitate mai întâi la televiziune, apoi şi în presa scrisă“.

Liderul sindical nu neagă că ar fi făcut-o ipocrită pe femeie. „Într-adevăr, i-am dat chiar în scris că este ipocrită, apoi m-am semnat. Asta este aprecierea mea personală despre dânsa şi nu mi-o retrag“.

De altfel, pentru adresarea de cuvinte jignitoare, Ringo Dămureanu a fost chiar sancţionat cu „avertisment“ prin procesul-verbal de contravenţie întocmit de cei doi agenţi de poliţie veniţi să aplaneze conflictul. Cât despre agresiune, „ne pregătim s-o acţionăm în instanţă pentru calomnie şi denunţ calomnios, pentru că o asemenea acuzaţie aduce atingere nu doar onoarei mele, ci şi prestigiului organizaţiei sindicale pe care o conduc“, spune Ringo.

Pe de altă parte, liderul sindical crede că vâlva făcută în presă de presupusa lui victimă ar fi regizată de însuşi prefectul de Dolj. „E foarte posibil ca tot acest scandal să aibă legătură cu conflictul deschis pe care sindicatul nostru îl are cu prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, iar doamna doctor să fie doar o posibilă coadă de topor“, bănuieşte Dămureanu.Comenteaza acum

16 Comentarii

 1. VT said:

  Gurile rele, fac vorbire, ca de fapt, oamenii s -au saturat de manariile Alergatului..Masini pe sindicat, pasarici tot pe sindicat, etc pe sindicat. Un fraier…Putea si el sa le aive la singular….:))))

 2. io said:

  nu are legatura georgescu si cu boara, fac parte din partide diferite, boara este psd-ista cu trup si suflet si sufera teribil ca Daniela stoiculescu nu mai este lidera de sindicat,.nu se poate asa ceva!..doar stoiculeasca are pe cumnata-sa la fisc si daca nu esti pus bine cu stoiculeasca, imediat primesti o somatie de la fisc!

 3. Cotoiul said:

  Brunetul asta are fata de infractor.De fapt,multi dintre conducatorii de sindicate (ei isi spun lideri, alta gogomanie made in Romania) sunt infractori dovediti.Legi cum numai in tara asta vezi au protejat aceasta clica de noi parveniti sa faca ce vrea cu banii unor mase de oameni lipsiti de reactie.Oameni ca doctorita asta ar trebui premiati pentru ca a devenit un act de curaj sa faci ceva impotriva unui umflat de genul asta.Foarte multi dintre ,,liderii” astia sunt niste agramati care cu complicitatea directorimii isi bat in continuare de oameni.Asta s-a vazut foarte clar in in vremurile astea cand grevele organizate de ei nu au nici un efect, ei nu au nici o credibilitate pentru ca in afara angajarii neamurilor lor sau directorilor nu au facut nimic alteceva.

 4. RIOGO gonzales said:

  cum il cheama pe ala ? Bingo , Ringo, dingo ? !! ce-or fi patit parintii lui cand i-au ales numele ? :))) Damureanu….

 5. TITI said:

  Ringo ai avut noroc.Daca te prindea GIUGEA cel suplu o festeleai.el a gandit zona de securitate ca este democrat CUASC[zootehnie]

 6. iooooooooooo said:

  bingo damureanu face parte din stapanire,..ce stiti voi?l-a pus director pe florin stancu si apoi l-a facut si prefect,..este normal sa nu-l suporte pe georgescu!..poate ca georgescu era cu vreo fetita si de aia se chinuia bingo sa pozeze,.o placuta nu putea prezenta interes!..voia sa-l compromita sa-l puna iar pe stancu florin prefect de dolj

 7. MEMBRU said:

  Cum e posibil asa ceva fratilor!?Acest matumba sindical nu e ptr prima data cind face asta! Asa a facut si la Calafat cu oamenii! Domnul acesta care a inceput cu o pereche de blugi sindicalismul acum are 2 masini ,secretare,soferi,ju riste totul pe banii….FRAIERILOR care platesc cotizatie si procent ptr banii cistigati.BA MAI NOU E MARE MODERATOR TV ,tot pe banii oamenilor,ptr ca are inchiriat sptiu de la GTV!Pacat de domnul Gagiu ca nu stie cu cine s-a incurcat S-A AJUNS PREA DEPARTE! DE CE OARE ACEST ,,OM”II OBLIGA PE OAMENII SA VINA CU ADEZIUNILE SPRE APROBARE PTR A PLECA DIN SINDICATUL LUI!? ACEST LUCRU SE FACE UNILATERAL SI E UN ACT DE VOINTA AL FIECARUI MEMBRUPACAT CA DOMNUL MARE VEDETA CREDE CA SINDICATUL II APARTINE CA UN SRL!. CITA AVERE AI ACUMULAT SI DE UNDE ATITIA BANI TOVARASE LAMUREANU? SA AUZIM DE BINE, DAR CU ,,OAMENI” DE GENUL ASTA ……………….. …….

 8. Gabi Chifla said:

  Hei, toate ca toate, Gabi Chifla! Lasa-i pe muscatorii de cururi aflati de serviciu in slujba stapanirii actuale, dupa ce au fost a celei rosii si urmeaza a se reprofila. Tu, burdihanosule de la Casa S(c)ârbului esti foarte usor de identificat. Pentru ca esti fals 100%. Si prea patimas. In primul rand, nu esti ce te pretinzi – “MEMBRU”. Ai fost, cartitzoiule scârnav!… Da-ti voala de pe fatza aia plina de remuscari, Gabi-loiule, Chfl-oiule plin cu mirodenii care put, la mijloc. Ce s-auzi tu de bine? Pai tu calci in urma cui scuipi? Ia-te, mai bine, de mana cu cretina asta si mai mareste-ti buticul sindical cu ea si cu ne…incercata aia de Bedir, vezi poate vine si pe la tine cu burticile dezvelite, sa-ti dea cu nurii pe la nas… Hai, bai baieti portocalii, rosii etc… ca prea sunteti galbeni la fatza… Lasati-o mai “muale” cu oftica…

 9. DOSAR PENAL said:

  „ne pregătim s-o acţionăm în instanţă pentru calomnie şi denunţ calomnios, pentru că o asemenea acuzaţie aduce atingere nu doar onoarei mele, ci şi prestigiului organizaţiei sindicale pe care o conduc“, spune Ringo in articol. ASADAR, DOSARUL PENAL VA FI AL TZATZEI pesediste, COLEGA DE PARTID CU GEORGESCU DE LA DRUMURI CU 215 MIL. PE LUNA pe care-l pupa-n coor acum si Boroaica, si Bediroaica si Chiflu… Bagati-va mintile-n cap, cum ar spune FUNEbRIU, postacilor de partid…. GEORGE CONSTANTIN PAUNESCU, cu al lui BeunuTeve si ale lui Gazete, in care murdaresc pe cei ce nu li se supun, e un MOGUL BUN !!!

 10. Colegu' doamnei doctor said:

  Nu trebuie să ne mai mirăm că acţiunile sindicatelor nu au efect şi nici răsunet. Vorbiţi în necuştiinţă de cauză! Veniţi să lucraţi o lună ca subordănat al mămăicii cu păr vişiniu şi abia după aceea comentaţi. eu totuşi mă bucur că nu lasă garda jos chiar dacă ştie că minte cu neruşinare. Mă bucur în acelaşi timp că şi-a uitat statutul, dacă o simplă ospătară a ajuns colegă cu “ditai” doctora. În care centru din Craiova aţi mai întâlnit ospătară care să-şi parcheze maşina în faţa oficiului? – LA CRRPH Sfinţii constantin şi Elena, pentru că doctora şi ospătare sunt colege. Vai!
  Vă invit la “centru” să puneţi întrebări despre caz sau orice altceva şi atunci o să vedeţi cum blânda doctoră şi-a semănat teroarea li veninu’!
  Teroare, mârşăvie, nepotisme cu plasa la purtător şi indolenţă in relaţia cu pacienţii!! Ce neruşinată! Cât tupeu! Justiţia divină sper să-şi facă treaba. Alo, sefă de centru mai există p’acolo, sau mămăica cu păr vişiniu vă conduce?!

 11. Privat said:

  Ilegal fratilor! Cum adica, mai exista d’astia in 2010? Nasol! Trebuia rezolvata duduia pana acum. Am auzit ca in sistemul asta frate, salariatii sunt maltratati psihic, umiliti si oricum, toata lumea stie ca sunt prost remunerati. Domnule Stancu, nu aveti leac pentru bunicuta asta? Am auzit ca ar trebuit sa i se zica Femeia de Tinichea, la cate a facut pe unde a trecut. Imi pare sincer rau ca mai sunt inca institutii care tolereaza asa ceva.

 12. Romania - Made In China said:

  Se intampla asa ceva pentru ca sefa de centru s-a pensionat, iar doamna doctor si-a transformat centru’ in teren de fotbal: Ea centreaza, ea da cu capul, ea inscrie! Pe cand un autogol? RUSINE!

 13. In baie said:

  pai daca sefa de centru s-a pensionat, nu ar trebui sa vina altcineva? a…sunt posturile blocate?! 🙂 pai atunci de ce nu propuneti spre promovare ( ca sa ajunga la acelasi statut “colega doctorei”) Hai noroc…

 14. eros said:

  ddin Intamplare am dat de articol si nu cred ochilor ce citesc. Pai pe tipa asta (colega) o cunosc, am fost candva prieteni de pahar; cum asa o relatie reusita intre cele doua? mie imi spunea ca e o scorpie si eu o compatimeam. Pussy, felicitari si sa-ti traisca…PARCAREA.

Alte stiri

15 aprilie 2016

Volumul “Cancerul, dragostea mea” va fi lansat la Calafat

Casa de Cultură a Municipiului Calafat va găzdui marți, 19 aprilie, începând cu ora 17.00, un eveniment emoționant, lansarea în Oltenia a volumului „Cancerul, dragostea mea”, autor: Mioara Grigore.  Invitați speciali la acest eveniment sunt ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 12 iunie 2010

Actualitate

» Adio pensii speciale!
» România va primi tranşa următoare
» Testare gratuită pentru văz şi auz
» Precizare
» Conflict sindical cu dosar penal
» Cod galben de căldură în Dolj
» Agricultura din Gorj, relansată cu vorbe şi simpozioane
» Sute de persoane practică raftingul pe Jiu
» Turismul alternativ, o pâine bună pentru 2.700 de şomeri
» S-a dat startul la cules în „paradisul cireşelor“
» Judecătoria Buftea ia act de retragerea cererii lui Vîntu şi îl eliberează provizoriu pe Ilie Cezar
» Fotbal – CM 2010: Coreea de Sud a învins Grecia cu 2-0
» Tânăra care susţine că a fost agresată de directorul FMI intenţionează să depună plângere
» Fotbal – CM 2010: Franța și Uruguay au terminat la egalitate

Local

» Cartea de weekend
» Scurte ştiri
» Practici agrofitotehnice folosite în agricultura ţărănească din Oltenia

Dolj

» Doljenii se dau în vânt după Porsche

Gorj

» Lotul evazioniştilor, fracturat: şase după gratii, doi reţinuţi

Sport

» Final victorios
» Spectacol la debutul Mondialului
» Pandurii: Să vină ofertele!
» Dorel Stoica, pus la zid de Ştiinţa
» Trică evită subiectul Universitatea
» Punct şi de la capăt
» Irimescu: Pe lângă tineri, ai nevoie şi de „bătrâni“
» Vasile Stângă nu concepe să nu ne calificăm la CM din Suedia
» Ema s-a oprit în optimi
» Hidalgo, prea bun pentru Crivoi
» Agache, pe doi
» Micuţii judoka luptă la Severin
» Măroiu, câştigătoare la Havana
» Corneanu, la naţionala U20
» Argentina lui Maradona înfruntă Nigeria

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică programate pentru luni
» HOROSCOP
» Fotbal, sex şi femei
» Bani, sport-rege şi sărăcie – a început Mondialul!
» Scurte ştiri
» Abstinenţă şi desfrâu la Cupa Mondială
» Bine de ştiut….
» Somon cu crustă de pesmet
» Salată cu paste şi şuncă
» Îngrijirea părului ca de abanos
» Mărirea sânilor, o dilemă

Opinii

» Asumarea şi realizarea
» Piaţa Universităţii 1990 – ultima şansă

Top