16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon prinde rădăcini în arest

Solomon prinde rădăcini în arest

Antonie Solomon va mai sta în arest cel puţin o lună. Tribunalul Argeş a respins ieri cererea de liberare sub control judiciar. Primarul suspendat i-a spus judecătorului că mai bine l-ar judeca pentru dare şi nu luare de mită, deoarece, dacă ar fi putut, i-ar fi dat lui Penescu o sută de mii de euro ca să creeze locuri de muncă în Craiova.  

Ieri a fost ziua proceselor doi în unu pentru Antonie Solomon. La Tribunalul Argeş s-au judecat un nou termen pe fond al procesului în care primarul suspendat este acuzat de luare de mită şi fals intelectual, dar şi o nouă cerere de liberare sub control judiciar. Procesul pe fond a fost amânat din nou pentru data de 7 septembrie, deoarece avocaţii celorlalţi inculpaţi, Cornel Penescu şi subordonaţii săi de la PIC, nu s-au prezentat. Asta l-a determinat pe judecător să-i amendeze cu câte 3.000 de lei, deoarece din cauza lor procesul a bătut pasul pe loc. Cu această decizie au fost de acord atât avocaţii lui Solomon, cât şi procurorul DNA. În premieră pentru înfăţişările în faţa instanţei ale primarului suspendat, procurorul DNA a fost de această dată o femeie.

Avocatul Răduleţu: Mititelu a spus că-l urăşte pe Solomon

Într-o sală plină ochi de angajaţi ai primăriei şi de câţiva revoluţionari, avocatul lui Solomon, Sebastian Răduleţu, a cerut liberarea acestuia pe motiv că a stat suficient în arest şi că nu mai există motive pentru încarcerarea lui. „Singurul element nou care a intervenit a fost doar trecerea timpului. Cele două condiţii pentru eliberarea sub control judiciar sunt îndeplinite. Nu există date că, lăsat în libertate, ar săvârşi alte fapte penale şi nu mai subzistă faptul că ar încerca zădărnicirea adevărului prin influenţarea martorilor. După arestarea preventivă au fost administrate şi alte probe. Noi am cerut audierea martorilor. Mititelu a spus că-l urăşte pe Solomon. Câtă încredere să mai ai în mărturia lui? El consideră că dreptul de utilizare gratuită a stadionului dat de inculpat nu a fost o măsură pentru a-l influenţa, ci s-a făcut la presiunea opiniei publice“, a spus Răduleţu. Avocatul a precizat că Solomon nu putea trimite SMS-ul de ameninţare pe care l-a primit Mititelu, întrucât respectivul mesaj a fost trimis la sfârşitul lunii februarie, când primarul suspendat nu era arestat. „Atunci când a respins cererile de liberare provizorii, instanţa de fond a menţionat că mesajul ar fi fost trimis după arestare. Nu este vina lui sau a noastră pentru că nu s-a avansat în cercetarea judecătorească“, a mai spus el. Celălalt avocat prezent, Marian Nazat, a completat spunând că SMS-ul primit de Mititelu este principalul motiv pentru care Solomon mai este ţinut în arest. „Un astfel de dosar nu trebuia să ajungă pe masa judecătorilor. În România este o justiţie aproximativă“, a spus Nazat, ceea ce l-a făcut pe judecător să zâmbească şi să-i spună că discursul său pare unul politic. Procurorul DNA a cerut instanţei menţinerea arestului preventiv spunând că, în momentul primirii presupusei mite, Solomon a avut reprezentarea faptelor şi consecinţelor. „Menţinerea în arest nu înseamnă că este vinovat, nu se încalcă prezumţia de nevinovăţie, dar lăsarea în libertate ar face ca opinia publică să considere că justiţia este lipsită de reacţie“, a spus procurorul.
Antonie Solomon s-a declarat încă o dată nevinovat şi a spus că vrea să fie alături de familie: „Nu sunt pericol social pentru Craiova şi ţară. Nu am împuşcat pe nimeni, vreau să fiu alături de familie. Procurorul DNA foloseşte aceeaşi placă. Sper, domnule judecător, să evaluaţi bine. Cred că puteţi să mă acuzaţi de dare de mită pentru că i-aş fi dat lui Cornel Penescu o sută de mii de euro ca să amenajeze magazinul şi să creeze locuri de muncă în Craiova. Sunt un om normal, în vremuri anormale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

44 COMENTARII