14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa unui primar din Mehedinţi, atacată cu sticle molotov

Casa unui primar din Mehedinţi, atacată cu sticle molotov

Casa lui Jenică Cicic, primarul din comuna Burila Mare, a fost atacată în noaptea de luni spre marţi cu sticle molotov. Edilul se teme acum ca tentativa de incendiere să nu se repete şi să rămână fără agoniseala de o viaţă.

Jenică Cicic, primarul din comuna Burila Mare, judeţul Mehedinţi, bănuieşte că un cetăţean dintr-o altă localitate, care a încercat să facă afaceri cu primăria, se răzbună acum.
„Se pare că am nişte prieteni mai vechi, care pentru că am încercat să îmi fac datoria de primar, şi nu i-am favorizat, vor să se răzbune. Eu bănuiesc că un cetăţean din altă comună, care s-a supărat că nu i-am dat autorizaţie pentru construirea unui complex, nu a mai vrut să participe la licitaţie şi cred că acum vrea să se răzbune. Azi-noapte (luni noapte – n.r.), pe la ora 12.30, au încercat să îmi dea foc la casă, au aruncat cu sticle molotov, dar am avut noroc că zidul casei este din polistiren şi nu s-a aprins. Au ars doar un pic dintr-un perete şi trandafirii de prin curte, iarba şi florile. Am auzit câinii lătrând şi am ieşit afară. Vecinii mi-au spus că au apucat să vadă un bărbat pe o motoretă, care a aruncat ceva peste gard şi a plecat în trombă. Nu ştiu exact dacă este cine bănuiesc eu, pentru că nu am văzut“, a declarat primarul din Burila Mare, Jenică Cicic.
Edilul se teme că această primă încercare a fost doar un avertisment şi crede că persoana care i-a pus gând rău nu se va opri aici.
Lângă casa primarului a fost găsită o sticlă cu resturi de motorină,  lucru care îi va ajuta pe oamenii legii să stabilească un cerc de suspecţi.
„Poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Burila Mare au fost sesizaţi pe 8 iunie de C. Jenică, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au aruncat cu o sticlă, ce conţinea o substanţă inflamabilă, în zidul locuinţei sale. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă a poliţiei, care a efectuat verificări cu privire la aspectele sesizate, stabilind că în urma acestui incident nu au rezultat victime omeneşti sau pagube materiale. În prezent, poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii incidentului şi pentru identificarea persoanelor implicate, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţia legală“, a declarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Poliţiştii au deschis şi o anchetă pentru a depista piromanul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU