24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii de muzică instrumentală, căutaţi pentru titularizare

Profesorii de muzică instrumentală, căutaţi pentru titularizare

76 de posturi titulari-zabile vor fi scoase în această vară la examen. Cele mai multe catedre sunt la profilul vocaţional sau în învăţământul preşcolar.  

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au afişat vineri, la sediul instituţiei, dar şi pe site-ul inspectoratului lista cu cele 995 de poziţii, norme sau fracţiuni de norme ce vor fi scoase, în luna iulie, la concursul de titularizare, detaşare sau suplinire. Doar 75 dintre acestea sunt posturi titularizabile. Cele mai multe catedre scoase la concurs sunt pentru învăţământul vocaţional în Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova pentru profesorii de muzică instrumentală, acompaniament, coregrafie, corepetiţie etc. „Avem, de asemenea, două posturi titularizabile la Şcoala din Poiana Mare sau Bârca, un post de profesor de teologie pentru Liceul Adventist din Craiova, şase posturi de profesor de educaţie fizică şi sport la Orodel/Pleniţa, Sadova, Clubul Sportiv Craiova, Liceul Agricol Călăraşi, Palatul Copiilor Craiova, Clubul Copiilor Dăbuleni. Alţi patru dascăli se pot titulariza pentru catedra de geografie la Şcoala nr. 2 din Calafat, Şcoala nr. 2 din Poiana Mare, Liceul Valea Stanciului şi Şcoala Ostroveni“, a menţionat Mihaela Moţăţeanu, inspector general adjunct la ISJ Dolj. În judeţ mai sunt 19 posturi titularizabile de educatoare la grădiniţa-structură a CN „Fraţii Buzeşti“, la Grădiniţa 23, Grădiniţa nr. 40, Grădiniţa nr. 51, Urzicuţa, Lipovu, Botoşeşti-Paia, Braloştiţa, Caraula, Greceşti, Izvoare, Măceşu de Jos, Orodel, Secu, Talpaş, Unirea. Alte patru catedre titularizabile de limba franceză vor fi scoase la concurs pentru şcolile din Dobroteşti – Liceul Teoretic Amărăştii de Jos, Şcoala Drăgoteşti/Fărcaş, Şcoala Drănic, Şcoala Măceşu/Cerăt.

Un singur post titula-rizabil de istorie

Trei catedre sunt titularizabile în acest an la limba română, la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“, Liceul Argetoaia şi Şcoala Caraula/Grupul Şcolar Pleniţa. Alţi şase învăţători au şanse să se titularizeze în acest an, catedrele disponibile fiind la Negoi, Botoşeşti-Paia, Bucovăţ, Calopăr, Predeşti şi Teslui. Un singur post titularizabil va fi scos la concurs la disciplina istorie la Şcoala Cârna/Şcoala Măceşu, şi patru de limba franceză la Dobroteşti, Drăgoteşti/Fărcaş, Drănic, Măceşu de Sus/Cerăt.
Cei care vor să se titularizeze pe disciplina limba română trebuie să ştie că există trei catedre vacante la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“, la Liceul Argetoaia şi la Şcoala Caraula, respectiv Şcoala Plopşor-Pleniţa. Şi şcolile din Bistreţ, Desa şi Gighera au nevoie de câte un profesor titular de religie ortodoxă, iar şcolile din Castranova şi Călăraşi, respectiv Amărăştii de Jos au nevoie de câte un profesor documentarist.

Centrele de examen

Cele trei centre de examen pentru concursul de titularizare/detaşare/suplinire vor fi la Grupul Şcolar „Matei Basarab“ pentru limba română, educatori, învăţători, învăţământ special, religie, profesor documentarist, psihopedagogie specială, educaţie fizică şi sport; la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ pentru disciplinele: fizică, chimie, biologie, matematică, arte, educaţie tehnologică, discipline tehnice, pregătire-instruire practică. Cel de-al treilea centru de examen va fi la Liceul Teoretic „Henri Coandă“, unde sunt aşteptaţi profesorii care vor susţine examen de titularizare sau suplinire la limbile: latină, greacă, franceză, engleză, germană, italiană, rromani, spaniolă, precum şi la informatică, socio-umane, istorie, geografie, pedagogie.
Dosarele pentru susţinerea examenului de titularizare sau suplinire se pot depune în perioada 14-25 iunie, iar examenul de titularizare va avea loc pe 14 iulie.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS