22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolidaritate cu protestarii, în majoritatea instituţiilor bugetare din Gorj

Solidaritate cu protestarii, în majoritatea instituţiilor bugetare din Gorj

Angajaţii Consiliului Judeţean Gorj şi ai direcţiilor subordonate au făcut ieri grevă japoneză, manifestându-şi solidaritatea cu bugetarii care se aflau în grevă generală.

La Consiliul Judeţean Gorj şi în cadrul direcţiilor subordonate acestuia, angajaţii se aflau ieri în grevă japoneză, fiecare persoană având pe braţ o banderolă albă. Funcţionarii au venit la serviciu, îndeplinindu-şi sarcinile ca în orice zi.
„Toţi angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj se află în grevă japoneză, fiind alături astfel de miile de funcţionari publici din ţară care fac grevă generală. Sindicatul salariaţilor din cadrul DGASPC Gorj a decis să facem grevă de solidaritate cu bugetarii din ţară, dar nu ne permitem să pierdem o zi de muncă, fiindcă de noi depinde buna funcţionare a sistemului de asistenţă socială. Sunt copii şi persoane cu handicap, asistaţi social care au nevoie de noi. Suntem nemulţumiţi de faptul că am pierdut din salariu mai bine de 50% şi ne ameninţă că mai pierdem. Avem angajaţi care iau 500 de lei pe lună“, a declarat Nicolae Pasăre, preşedintele Sindicatului DGASPC Gorj.
Una dintre angajatele DGASPC Gorj a declarat că, după 15 ani de muncă, are un salariu brut de 866 de lei, rămânând cu aproximativ 600 de lei: „Am început să îmi caut de lucru în străinătate. Am găsit un post de asistent social în Italia, la un cămin de bătrâni. Salariul e de 1.400 de euro. Soţul lucrează acum la consiliul judeţean, este şofer. Amândoi avem un venit salarial de 1.400 de lei, din care 1.100 se duc pe rate şi utilităţi. Ne mai rămân restul să trăim“.

Grevă cu sirenele pornite la ambulanţă

Unii angajaţi de la Serviciul de Ambulanţă Gorj au fost în grevă ieri, timp de o oră, au protestat în curtea unităţii, utilizând sirenele şi girofarurile ambulanţelor.
„O treime dintre cei 203 angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Gorj asigură urgenţele. Cei care au fost liberi azi (ieri – n.r.) au venit la sediu să-şi manifeste nemulţumirile cu privire la reducerea salariului. Miercuri (mâine – n.r.) ne pregătim să protestăm din nou, timp de două ore. Suntem nemulţumiţi de scăderile salariale şi de faptul că orele suplimentare nu ne sunt plătite din ianuarie. Ne confruntăm şi cu o lipsă de personal“, a declarat Ionel Ianc, liderul Sindicatului Salvamed Gorj. Angajaţii Primăriei Târgu Cărbuneşti se află în grevă generală pe termen nelimitat, hotărârea fiind luată pe bază de semnături ale salariaţilor.
„Cei 102 angajaţi ai Primăriei Târgu Cărbuneşti se află în grevă generală pe perioadă nelimitată. Angajaţii sunt speriaţi de banii pe care îi vor pierde în zilele de grevă şi au hotărât ca, cel târziu miercuri, să revină la lucru“, a declarat viceprimarul Ion Fugaru.

Miting pe 2 iunie, în faţa Prefecturii Gorj
Pe 2 iunie, de la ora 10.00, în faţa Prefecturii Gorj va fi organizat un miting de protest la care vor participa sindicalişti din învăţământ, sistemul de asistenţă socială, sănătate şi alţii. De asemenea, protestatarilor li se vor alătura pensionarii din Gorj, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de guvern. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS