Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Minigrevă la Finanţe
Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj a organizat o grevă formală de solidaritate cu bugetarii care au oprit ieri lucrul. Finanţiştii doljeni au înţeles că protestele sunt zadarnice, astfel că greva lor împotriva ideii guvernanţilor de a le tăia salariile a durat foarte puţin timp. Ei au intrat în grevă de avertisment pentru o oră, între 8.30 şi 9.30, timp în care uşile instituţiei au rămas deschise şi chiar s-a lucrat cu publicul. Totuşi, angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj nu se dau bătuţi, susţin sindicaliştii.
„Noi am decis să ne reluăm lucrul la 9.30. Dar nu ne oprim aici. Una este greva de solidaritate şi alta este greva generală. Se fac în continuare demersurile pentru declanşarea grevei generale“, a arătat liderul sindical de la Finanţele doljene, Tudor Mitiţă.

Ramona OLARU

Direcţie pentru Cultură la Primăria Târgu Jiu
Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat în şedinţa de ieri înfiinţarea Direcţiei Municipale de Cultură „Constantin Brâncuşi“. Noua entitate a luat locul Centrului de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi“, condus până recent de Sorin Lory Buliga, demis pentru management defectuos. Dacă Centrul avea patru salariaţi, noua Direcţie Municipală pentru Cultură „Constantin Brâncuşi“ va avea 16 salariaţi. Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt  al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că instituţia va scoate la concurs doar postul de director, restul angajaţilor urmând să fie detaşaţi de la alte servicii din cadrul primăriei.

Mihaela FLOROIU

Peste 15 zile, doar cu buletinul în Serbia
Guvernul Serbiei a adoptat vineri o hotărâre conform căreia cetăţenii Uniunii Europene pot călători doar cu buletinul pe teritoriul acestei ţări. Pre­mierul Mirko Cvet­ko­vic a confirmat că guvernul a exa­minat iniţiativa Ministerului sârb de Interne, care a propus ca toţi cetăţenii ţărilor UE, Elveţiei, Norvegiei şi Islan­dei să poată intra în Serbia legitimându-se cu un buletin de iden­titate valabil. Ministrul sârb de interne, Ivica Dacic, a declarat că această decizie va demonstra că Serbia doreşte integrarea europeană.
Auto­rită­ţile vamale şi cele ale Po­liţiei de Frontieră Mehedinţi spun că nu au primit deocamdată nici un docu­ment oficial din partea gu­ver­nului sârb, dar se aşteaptă la creşterea traficului în Vama Porţile de Fier I.
„Ant­ic­i­păm o creştere a traficului de persoane şi autovehicule, dar suntem în măsură să efec­­tuăm un control al do­cu­mentelor în mod rapid, fără a afecta timpii de aştep­tare“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Această hotărâre va intra în vigoare în cel mult 15 zile.

Alin GHICIULESCU

Plafon de încasări pentru angajaţii din parcări
Personalul contractual care deserveşte parcările şi târgul de haine vechi din Târgu Jiu va trebui să atingă un anumit plafon de încasări pentru a putea să îşi primească salariile. Consiliul Local Târgu Jiu a stabilit pentru salariaţii care deservesc parcările cu plată un nivel al încasărilor de 2.300 de lei pe lună pentru fiecare angajat. Pentru salariaţii de la târgul de haine vechi, plafonul este mai mare, de 7.500 de lei pe lună, din taxa de masă şi taxa de intrare, pentru fiecare angajat. De încasarea taxelor în parcările cu plată din municipiu şi a taxelor prevăzute în târgul de haine vechi se ocupă 17 persoane.

Mihaela FLOROIU
Exit mobile version