12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreva bugetarilor, cu jumătate de gură

Greva bugetarilor, cu jumătate de gură

Unele instituţii bugetare au ales fie să intre în grevă doar două ore, fie să nu închidă ghişeele şi să lucreze normal cu publicul luni, 31 mai.

Marea grevă generală a bugetarilor nu se aplică în toate instituţiile publice din Dolj. Sindicaliştii sunt conştienţi că nu mai pot schimba lucrurile şi că decizia guvernanţilor este clară: se vor reduce salariile bugetarilor. Astfel că unii dintre ei au început să gândească la fel ca privatizaţii, în sensul că în aceste momente protestele bugetarilor ar fi aproape inutile. Deciziile guvernului au fost luate.

Fiscul – două ore în grevă

Finanţiştii au decis să închidă ghişeele doar două ore, în cursul dimineţii de luni, între 8.30 şi 10.30. Oamenii Fiscului au strâns semnături până vineri la prânz şi au decis să fie un protest mai mic decât se anunţase iniţial. „Este o grevă de solidaritate cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Publică şi care au programată greva pentru luni. La noi s-ar putea încheia chiar mai devreme greva de solidaritate, în condiţiile legii, dacă pe parcurs sunt mai puţin de 50% dintre sindicalişti. Oricum ne ia 25% din salarii, din pensii, din ajutoare de şomaj. Dacă ne mai ia şi pe perioada grevei… Am decis să fie un protest mai mic şi să închidem ghişeele doar două ore, pentru că tot noi trebuie să ne facem munca după aceea“, a spus Mitiţă Tudor, liderul sindical de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj.

Casa de Pensii – o treime la ghişee

Doar 30% dintre lucrătorii Casei Judeţene de Pensii Dolj vor lucra cu publicul luni, a anunţat conducerea instituţiei. Restul vor protesta faţă de măsurile executivului de a diminua salariile funcţionarilor.

ITM Dolj nu face grevă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj va avea program normal pe 31 mai, a precizat directorul instituţiei, Cătălin Mohora. „Oamenii şi-au văzut interesul şi au ales să lucreze. Ei au luat decizia aceasta, eu doar am întrebat dacă lucrează sau nu“, a precizat şeful ITM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII