16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransportul aerian din Bănie nu este afectat de criză

Transportul aerian din Bănie nu este afectat de criză

Din 2007 şi până în prezent, numărul pasagerilor Aeroportului Internaţional din Craiova a crescut constant. Singura excepţie a fost luna trecută, când acesta s-a diminuat cu câteva procente.
Situaţia economică dificilă din România nu şi-a pus amprenta asupra traficului aerian din Craiova. Ce nu a reuşit criza a reuşit însă norul de cenuşă de luna trecută.
„În ceea ce priveşte activitatea aeroportuară, mai puţin luna aprilie, când comparabil cu aprilie 2008 a existat o scădere cu aproximativ 4,8% a numărului de pasageri, numărul zborurilor şi al pasagerilor, dar şi veniturile proprii ale aeroportului au crescut încontinuu din 2007 şi până în prezent. Fiecare lună e mai bună decât precedenta“, a declarat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova.

Numărul pasagerilor din Craiova ar putea creşte

Situaţia s-ar putea îmbunătăţi odată cu deschiderea celor două zboruri noi (cursele aeriene directe de pe Aeroportul din Craiova către Roma şi Milano). „Sperăm ca deschiderea celor două zboruri directe, care va avea loc pe 7 iunie, să crească numărul de pasageri, date fiind şi tarifele pe care operatorul le-a adoptat pentru aceste zboruri. Cred că şi persoanele care ar fi preferat varianta low cost de la Bucureşti vor rămâne la Craiova şi vor fi pasagerii acestor zboruri“, a precizat Mircea Dumitru. La creşterea numărului de turişti va contribui şi reluarea, după o pauză de un an, a chartelor din Craiova către Antalya (miercurea şi duminica).

„Pentru chartele spre Antalya sunt deja făcute rezervări“

Această tendinţă este confirmată şi de reprezentanţii agenţiilor de turism din Craiova. „Cam de o lună, turiştii au început să se intereseze de bilete pentru cursele aeriene directe către Italia“, a declarat Nuţi Nicola, sales manager la agenţia de turism Mapamond, care a explicat că aşa cum turiştii pleacă din Bucureşti doar pentru weekend, tot aşa se va întâmpla şi din Craiova, mai ales că zborurile pe rutele Milano – Bergamo şi Roma – Fiumicino vor fi de două ori pe săptămână.
Interes concret există şi pentru chartele cu plecare din Craiova către Antalya. „Pentru chartele spre Antalya cu plecări din Craiova sunt deja făcute rezervări“, a adăugat Nuţi Nicola. De altfel, piaţa turistică începe să se dezgheţe la nivel naţional.
„Pentru chartele spre Antalya cu plecări din Bucureşti pentru luna mai şi începutul lunii iunie nu se mai găseşte nici un loc“, a adăugat sales managerul agenţiei craiovene, care a explicat că solicitările cele mai mari sunt fie pentru cele mai ieftine variante de petrecere a vacanţei, fie pentru cele mai scumpe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII