29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele salariale ale funcţionarilor din primărie, reanalizate

Primele salariale ale funcţionarilor din primărie, reanalizate

Prefectura Dolj a refuzat să dea viza de legalitate hotărârii Consiliului Local Craiova, prin care se aproba acordarea suplimentelor salariale funcţionarilor publici din primărie şi din Serviciul de Evidenţă a Persoanelor. În cadrul unei conferinţe de presă de vineri, prefectul Eugen Georgescu a anunţat că, printr-un referat întocmit de direcţia juridică, a cerut consiliului local să reanalizeze hotărârea prin care acesta aproba suplimentele salariale pentru angajaţii municipalităţii, astfel încât funcţionarii să nu fie afectaţi de criză.
Sub pretextul că statul le-a tăiat angajaţilor primăriei jumătate din venituri în 2010, consiliul local municipal hotărâse în şedinţa din luna trecută ca aceştia să fie „asistaţi social“ sub formă de suplimente salariale de 4,7 milioane de lei în perioada mai – decembrie. La momentul respectiv, consilierii locali au aprobat proiectul votând cu două mâini. Motivaţia a fost jenantă. „Este evidentă intenţia legiuitorului de a asigura posibilitatea creşterii veniturilor din administraţia publică locală, în funcţie de veniturile proprii ale consiliului local respectiv şi de complexitatea activităţilor desfăşurate în cadrul autorităţilor publice“, după cum a apreciat şeful Serviciului resurse umane al primăriei, Ioan Acrivopol.  
„La cotitură“, în speţă la exercitarea controlului legalităţii actelor administrative, Prefectura Dolj a fluierat „fault“ şi a transmis primăriei să aibă în vedere faptul că, potrivit art. 11 din Legea nr. 330/2009, astfel de suplimente salariale pot fi acordate numai dacă veniturile proprii ale bugetului local în trimestrul sau anul anterior de calcul sunt mai mari sau egale cu cheltuielile de personal alocate pentru autorităţile executive şi pentru aparatul de specialitate al primarului. „Având în vedere faptul că suplimentele respective pot fi acordate doar în condiţiile în care la baza lor stă calculul veniturilor proprii ale bugetului local din trimestrul anterior, urmează să reanalizaţi hotărârea în vederea acordării acestora în funcţie de încasările veniturilor proprii“, se arată în referatul întocmit de direcţia juridică din Prefectura Dolj. În plus, guvernul din teritoriu a cerut primăriei să îi comunice atât sumele din venituri proprii, cât şi cheltuielile de personal alocate aparatului de specialitate al primarului şi autorităţilor executive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII