8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBCR pune gresie în faţa blocului

BCR pune gresie în faţa blocului

Locatarii blocurilor A5b şi A6 de pe bulevardul 1 Mai din Craiova se plâng că de o lună sunt împiedicaţi să mai folosească spaţiul din faţa blocurilor din cauza lucrărilor pe care le efectuează BCR – Agenţia Romaneşti. Aceasta plachează cu gresie zona din faţa blocului la parterul căruia îşi are sediul, inclusiv scările care duc până la trotuar.

Lucrările pe care le efectuează BCR – Agenţia Romaneşti chiar în faţa blocului A5b au iscat nemulţumiri în rândul locatarilor din imobil pentru că de o lună se tot lucrează şi trecerea este blocată. „De când s-au înfiinţat, au acaparat spaţiul pietonal. Nici o altă instituţie nu a mai pus gresie pe jos. Iniţial, au pus una de proastă calitate, care devine periculoasă când plouă sau ninge. Acum, de o lună tot repară şi au delimitat cu benzi accesul la scări, iar în unele nopţi chiar pe spaţiul pietonal. Eu am căzut aici de câteva ori, cu toate că sunt tânăr. Nici nu vreau să mă gândesc ce urmări ar avea o asemenea căzătură asupra unei persoane mai în vârstă“, a spus Ciprian Tudor.
Gresia cu care a fost pavat trotuarul i-a nemulţumit pe locuitorii din zonă încă din anul 2005, când s-a deschis sediul băncii, pentru că aceasta era de interior, fără aderenţă, iar atunci când erau precipitaţii spaţiul din faţa blocului se transforma într-un adevărat patinoar, numai bun de rupt picioarele. Până şi angajaţii de la banca în cauză şi-au dat seama că placarea cu gresie nu este cea mai bună idee. În al doilea rând, de proastă calitate au fost şi lucrările, pentru că în câţiva ani plăcile s-au desprins şi din loc în loc au apărut gropi. „Eu nu sunt din cartier, dar lucrez la asociaţie şi trec frecvent pe aici. Trebuia să ocolesc aproape de stradă când treceam prin faţa băncii, dacă era ud pe jos, ca să nu alunec. Acum lucrează de peste trei săptămâni, repară pentru că se spărseseră multe plăci. Cred că au autorizaţie, că altfel nu ar încurca traficul aici“, a spus casiera Asociaţiei nr. 3, de care aparţin şi cele două blocuri A5b şi A6.

Şi angajaţii au alunecat… pe gresie

Reprezentanţii BCR susţin că lucrările actuale nu aveau nevoie de autorizaţie. Remedierile şi schimbările se fac tot în baza autorizaţiei din anul 2005 şi sunt făcute şi în urma plângerilor locatarilor şi angajaţilor, care le-au atras atenţia celor de la bancă asupra deteriorărilor apărute la plăcile care pavau zona din faţa blocului, dar şi asupra dificultăţilor cu care se tranzita zona respectivă atunci când erau precipitaţii. De această dată, în locul vechilor plăci vor fi aşezate altele noi, mai poroase, iar finalizarea lucrărilor este aproape, cel puţin acestea sunt asigurările venite din partea reprezentanţilor băncii.
Că lucrările se fac conform unui cadru legal o confirmă şi autorităţile locale. De ritmul lent în care se lucrează răspund cei care efectuează lucrările, angajaţi ai băncii care se ocupă cu întreţinerea sediilor. „Lucrările de la sediul BCR de pe bulevardul 1 Mai nu necesită eliberarea de autorizaţie, fiind vorba despre înlocuirea gresiei pe scări. Conform Legii nr. 50/1991R privind autorizarea executării construcţiilor, art. 11, lit. h, se pot executa fără autorizaţie de construire reparaţii şi înlocuiri la finisaje interioare şi exterioare – tencuieli, placaje, altele asemenea -, la trotuare, la ziduri de sprijin şi la scări de acces, fără modificarea calităţii şi a aspectului elementelor constructive“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII