16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExpoziţie de carte Tudor Arghezi, la Biblioteca Judeţeană

Expoziţie de carte Tudor Arghezi, la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ organizează astăzi, de la ora 14.00, o expoziţie de carte Tudor Arghezi, marcând 130 de ani de la naşterea acestuia.
Expoziţia cuprinde peste 80 de volume, fiind selectate ediţii bibliofile, ediţii cu autograful scriitorului, precum şi ediţii princeps: „Cuvinte potrivite“ – volum de debut editorial, apărut în anul 1927 la Fundaţia Culturală Principele Carol, volumul bibliofil „Litanii“ – apărut în anul 1967, „Versuri“ – ediţie de lux tipărită pe hârtie filigranată, apărută în anul 1943 la Fundaţia Regală pentru Literatură şi Artă, şi altele.
Opera lui Tudor Arghezi a avut, după 1989, numeroase reeditări. În anul 2000 a apărut o integrală a poeziei argheziene în două volume, cu o prefaţă de Eugen Simion şi note semnate de Mitzura Arghezi. Au apărut apoi „Opere fundamentale“, coordonate de Eugen Simion într-un grandios proiect al Academiei Române. De asemenea, a existat un interes semnificativ al exegezei critice consacrate operei argheziene în anii de după 1989.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS