12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisponibilizări la Ministerul Agriculturii

Disponibilizări la Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) inclusiv instituţiile subordonate îşi vor reduce personalul cu 20-25%, de la 1 iunie, iar în prezent se stabileşte numărul angajaţilor care vor rămâne în funcţie, a anunţat ieri într-o conferinţă de presă ministrul Mihail Dumitru.

„Am tăiat deja poziţia de subsecretar de stat şi am rămas cu cei trei secretari de stat. În cadrul MADR, lucrează sub 400 de funcţionari publici, iar în total, incluzând agenţiile şi instituţiile subordonate, sunt circa 11.000 de angajaţi", a precizat Mihail Dumitru.

Întrebat dacă această măsură se va aplica inclusiv celor două agenţii din cadrul MADR care gestionează fonduri europene, ministrul a precizat că reducerea de personal se va aplica tuturor.

„La Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sunt 5.250 de angajaţi, iar la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) sunt 1.600 de salariaţi", a afirmat Mihail Dumitru.

Ministerul Agriculturii a anunţat pe 14 mai că va reduce cu 25% toate sumele alocate în 2010 pentru convorbiri telefonice, achiziţii de mobilier de birou, obiecte de inventar, consumabile/rechizite, deplasări interne şi externe, chirii, estimând că economia totală realizată la bugetul de stat va fi de circa 750.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS