21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurnul de control, ultimul hop la Aeroportul Craiova

Turnul de control, ultimul hop la Aeroportul Craiova

Lucrările de reabilitare ale Aeroportului Craiova sunt finalizate în proporţie de 60%, susţin reprezentanţii administraţiei judeţene. Consiliul judeţean a decontat până în prezent aproape jumătate din valoarea totală a proiectului.

Renovarea turnului de control ar fi ultima problemă mai delicată a proiectului de reabilitare a Aeroportului Craiova. Până în prezent, s-au terminat lucrările de structură, după acestea urmând partea de finisaje, ceea ce ar însemna că proiectul de reabilitare este finalizat în proporţie de 60-70%, potrivit explicaţiilor lui Radu Papa, arhitectul-şef al judeţului Dolj şi noul coordonator al Direcţiei tehnice din cadrul CJ Dolj, după pensionarea lui Valentin Chiată. În ceea ce priveşte termenul de finalizare a lucrărilor, conducerea Aeroportului Craiova este optimistă. „Dacă lucrările se vor efectua în acelaşi ritm ca şi până acum, vom reuşi să terminăm la termen. Cred că până la sfârşitul lunii august va fi gata“, a declarat Mircea Dumitru, directorului Aeroportului din Bănie. „Din când în când am mai avut discuţii cu constructorii, dar asta pentru că dorim să se păstreze ritmul actual al lucrărilor şi să fim gata la timp“, a recunoscut Mircea Dumitru. Reabilitarea aeroportului este un proiect în valoare de 8,9 milioane de lei. În contul lucrărilor efectuate până în prezent, CJ Dolj a decontat facturi în valoare de circa 4,2 milioane de lei, conform vicepreşedintelui economic al consiliului judeţean, Dan Mogoş.

Delegaţia Romatsa, aşteptată astăzi

După lucrările la structura unită a celor două corpuri de clădire ale aeroportului, de „Sosiri“ şi de „Plecări“, va fi demarată o altă etapă din cadrul proiectului, respectiv reabilitarea turnului de control. Potrivit planului de reabilitare, turnul de control urmează să fie înălţat cu două niveluri.
Lucrările la turn, prevăzute să fie efectuate de-a lungul unei perioade de trei luni, implică mutarea controlorilor de trafic într-o altă clădire din incinta aeroportului, deşi aceasta nu este singura soluţie luată în calcul pentru rezolvarea problemei. Altă rezolvare posibilă ar fi închiderea aeroportului pe un interval stabilit din zi, timp în care constructorii să facă lucrările fără ca zgomotul şi praful să deranjeze controlorii responsabili cu traficul şi siguranţa aeronavelor. Astăzi este aşteptată să sosească la Craiova o delegaţie din cadrul administraţiei române a serviciilor de trafic aerian Romatsa, potrivit directorului Dumitru, şi, în urma discuţiilor, se va decide asupra unei soluţii care să împace lucrările la turnul de control cu munca efectuată de controlorii de trafic. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII