17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZilele Facultăţii de Fizică au debutat la Craiova

Zilele Facultăţii de Fizică au debutat la Craiova

Studenţi, profesori din învăţământul superior românesc, dar şi din străinătate au fost prezenţi ieri la Zilele Facultăţii de Fizică de la Universitatea din Craiova, ediţia 2010. Manifestările dedicate Facultăţii de Fizică au debutat cu festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Marc Henneaux, de la Universitatea Liberă din Bruxelles. După această ceremonie a avut loc festivitatea de absolvire a promoţiei 2010 a Facultăţii de Fizică din Craiova, după care studenţii au ciocnit o cupă de şampanie cu profesorii lor.
Tot ieri s-a dat startul celei de-a VII-a ediţii a Conferinţei Internaţionale „Quantum Field Theory and Hamiltonian Systems“, al cărei invitat special este profesorul Lars Brink, din Suedia, preşedintele comitetului de atribuire a Premiului Nobel pentru Fizică. Manifestările dedicate Zilelor Facultăţii de Fizică vor continua până pe 15 mai, perioadă în care va avea loc evenimentul „The Seventh School and Workshop on QFT and Hamiltonian Systems“ la Călimăneşti, judeţul Vâlcea.
Între 16 şi 28 mai, profesori, dar şi studenţi ai Facultăţii de Fizică vor vizita liceele din zona Olteniei pentru a prezenta oferta de şcolarizare pentru anul universitar 2010-2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU