3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţist arestat pentru o şpagă de 70 de lei

Poliţist arestat pentru o şpagă de 70 de lei

„Agentul 047“ a încercat să-şi convingă un coleg să-şi schimbe declaraţia dată în faţa anchetatorilor, pentru a-l acoperi în dosarul de luare de mită în care era anchetat.

Agentul Mirel Florea de la Secţia 1 Poliţie Craiova a fost arestat preventiv vineri, pentru 20 de zile, de Tribunalul Dolj, la propunerea procurorilor Parchetului  şi a poliţiştilor DGA, care-l anchetau pentru o şpagă de… 70 de lei. Poreclit de colegi „agentul 047“, după alcoolemia de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat care i-a fost depistată astă-toamnă în timpul serviciului, poliţistul a ajuns în arest în urma unei reclamaţii din partea unui şofer, pe care-l oprise în trafic ca pe vremea când făcea circulaţie în comuna Ostroveni, unde lucrase ca ajutor de şef de post.

Şpaga sau permisul

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 aprilie 2010, agentul Mirel Florea a tras pe dreapta o maşină la semafoarele de la Cinema Patria. „Vino după mine!“, i-a spus, autoritar, şoferului. Acesta l-ar fi urmat cu maşina până într-o zonă mai dosnică – pe strada România Muncitoare, în spatele Judecătoriei Craiova – unde poliţistul i-ar fi spus şoferului că va trebui să-i ia permisul, dându-i însă de înţeles că, dacă ar „contribui“ cu ceva, s-ar putea dovedi mai înţelegător. Potrivit denunţătorului, agentul Mirel Florea ar fi primit o şpagă de 70 de lei (toţi banii pe care ocupanţii autoturismului îi aveau prin buzunare), devenind subit mai blând şi renunţând la sancţiune. Denunţătorul însă nu s-a împăcat cu ideea mituirii, aşa că, imediat ce a scăpat de poliţist, s-a dus glonţ la Secţia 1 Poliţie Craiova, pentru a depune plângere împotriva agentului. Avea şi martori la şpagă, pe cei doi amici care erau cu el în maşină.
Dosarul a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul Tribunalului Dolj, care au început imediat audierile în acest caz de luare de mită. Mai mulţi martori confirmau spusele denunţătorului, inclusiv poliţistul care era în ziua respectivă în patrulare cu Mirel Florea. Colegul de patrulă era, de fapt, martorul-cheie, pe care învinuitul ar fi încercat să-l influenţeze, ca să-şi schimbe depoziţia.
„Din probele administrate rezultă că inculpatul a încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin influenţarea principalului martor, care era chiar colegul lui de echipaj“, a precizat procuror Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Pentru procuror, încercarea învinuitului de a influenţa un martor pentru a-l determina să mintă a fost un motiv suficient ca, vineri, să dispună reţinerea pentru 24 de ore a „agentului 047“, iar ulterior arestarea preventivă a poliţistului pentru 20 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII