12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumătate din Electroputere, de vânzare

Jumătate din Electroputere, de vânzare

Circa 40 de hectare de teren şi hale de producţie sunt de vânzare, pentru ca societatea să-şi poată plăti datoriile către stat. Primele opt hectare ar putea ajunge în posesia unui dezvoltator belgian, care va construi un mall.
Peste jumătate din activele deţinute de Electroputere Craiova sunt de vânzare, a anunţat ieri directorul general al societăţii, Adrian Dumitriu. „Pentru activitatea desfăşurată în prezent la fabrică, noi avem nevoie de cel mult 25-30 de hectare. Restul sunt de vânzare. Ne trebuie bani pentru a plăti datoriile către bugetul de stat“, a spus directorul. La sfârşitul săptămânii trecute, viceprimarul oraşului, Mărinică Dincă, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că societatea craioveană a vândut o hală de producţie pentru dezvoltarea unui mall. Ieri, directorul general, Adrian Dumitriu, a confirmat negocierile de vânzare, spunând că societatea are mai multe active de scos pe piaţă. „Suntem încă în discuţii pentru vânzarea unor active. Un dezvoltator belgian, căruia nu-i pot dezvălui numele, vrea să cumpere opt hectare de teren pentru a construi un mall. Ulterior, spaţiile vor fi închiriate. Este vorba despre o hală a fabricii de aparataj, situată la stradă (Calea Bucureşti), de 550.000 mp şi terenul aferent. Am discutat şi cu cei de la real-, Hipermarket vânzarea unor active, însă acest lucru nu s-a concretizat“, a declarat directorul Dumitriu. Potrivit acestuia, banii vor intra în conturile Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care ar avea sub sechestru activele în discuţie.
În 2007, atunci când arabii de la Al Arrab Contracting Company (ACC) au preluat de la statul român pachetul majoritar de acţiuni de la Electroputere Craiova (contra sumei de 2,3 milioane de euro), societatea olteană avea datorii totale de peste 60 de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro către bugetul de stat. Cu toate că portofoliul de contracte al societăţii s-a diversificat, iar cifra de afaceri a crescut, concurenţa acerbă de pe pieţele vizate de Electroputere şi criza mondială au menţinut situaţia dificilă a societăţii. După ce anul trecut societatea a fost nevoită să disponibilizeze 400 de salariaţi, alţi 500 de angajaţi ar putea pleca acasă în acest an, deoarece domeniile în care lucrează nu aduc bani.
Electroputere ar putea ajunge astfel la 1.500 de salariaţi, adică de zece ori mai puţin faţă de cât a fost proiectată fabrica iniţial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII