24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Gloria Bistrița - Pandurii Târgu Jiu 1-0

Fotbal: Gloria Bistrița – Pandurii Târgu Jiu 1-0

Gloria Bistriţa – Pandurii Târgu Jiu 1-0

Stadion “Gloria”, spectatori 4.000

A marcat: Coroian ‘36

Gloria: Albuţ – Homei, Frăsinescu, Ciucă, Latovlevici – Hora, A. Mureşan, D. Matei (’43, Ze Rui), C. Petre (’79, Săceanu) – Moraes, Coroian (’65, Achim).

Antrenor Marius Şumudică

Pandurii: Mingote – Ghindeanu (’46, Tremonti), Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Lazic (’58, Kamara), Rusu, Murgan, Grecu (’69, Pleaşcă) – Vranjes– Stromajer.

Antrenor Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Mureşan / Cardoso

Au arbitrat: C. Balaj – D. Mudura, N. Megheşan.

 

Pandurii Târgu Jiu nu a contat la Bistriţa iar Gloria a obţinut un succes meritat cu care poate privi liniştită finalul campionatului.

 

Cristi PEPTAN

 

Disperată să arunce mingile peste linia centrului terenului, Pandurii Târgu Jiu a uitat că fotbalul se joacă pe goluri iar veteranul Coroian (37 de ani) a sancţionat-o, fixând gruparea gorjeană pentru încă o etapă în zona retrogradării. Cîrţu s-a dus la Bistriţa la mica ciupeală dar betonata defensivă a avut fisuri şi a cedat în ciuda intervenţiilor providenţiale ale lui Mingote. Gloria a controlat total jocul şi a atacat cum a vrut şi pe unde a vrut. Rusu s-a aruncat la sacrificiu în faţa centrării lui C. Petre (‘9) iar Cardoso l-a blocat pe Coroian (‘12). Revelaţia returului Moraes a ieşit şi el la rampă cu execuţii diverse. Cu capul a fost imprecis (‘15), reluarea din afara careului nu şi-a atins scopul graţie lui Martinovic (‘25) iar foarfeca pe spate a fost deturnată magistral de Mingote din drumul spre gol(‘29). Nici reluarea cu călcâiul nu l-a păcălit pe Mingote (‘33) şi nici lobul din colţul careului mic (‘34). Şi totuşi, lusitanul nu a mai putut face nimic în minutul 36. Ghindeanu a fost depăşit ca în curtea şcolii de Hora care a pătruns până la linia de poartă, a întors la Coroian şi acesta a reluat în plasă din şapte metri. (1-0).

 

Pleaşcă a debutat în Liga I

 

Gloria a luat piciorul de pe acceleraţie dar nu a făcut pasul înapoi, ţinând jocul departe de poarta lui Albuţ. Cîrţu a lăsat impresia că vrea să atace după pauză trimiţându-l pe Tremonti în teren în locul lui Ghindeanu, apoi Kamara l-a înlocuit pe Lazic, dar tot Mingote a tremurat la şutul lui Latovlevici, scos inextremis (‘66). Şi Ze Rui a avut şansa lui de gol, însă balonul a ocolit vinclul porţii gorjene. Cîrţu l-a aruncat în luptă şi pe Pleaşcă, la prima sa experienţă în Liga I după ce în urmă cu două etape au debutat la Pandurii alţi doi fotbalişti de la echipa secundă, Stanciu şi Vlăduţi. Cu patru minute înainte de final, pandurii au reuşit să expedieze primul şut pe spaţiul porţii bistriţene, prin Cardoso, reţinut uşor de Albuţ. Speranţele de un punct ale oltenilor s-au năruit în ultimul minut de joc când Tremonti a centrat în faţa porţii şi Albuţ a boxat în lateral. Cu cele trei puncte câştigate Gloria Bistriţa şi-a asigurat locul în Liga I şi pentru sezonul viitor în timp ce gorjenii speră în continuare că vor ieşi din starea de mediocritate în care se zbat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII