11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon: Libertate sau închisoare pe viaţă

Solomon: Libertate sau închisoare pe viaţă

Antonie Solomon mai are o singură şansă de a ieşi din arestul preventiv înainte de judecarea procesului pe fond după ce magistraţii Tribunalului Argeş i-au respins ieri cererea de eliberare pe cauţiune. Avocaţii săi au declarat că vor face recurs care se va judeca peste câteva zile.  

Arestat preventiv la Penitenciarul din Colibaşi, Antonie Solomon a trebuit să plătească o cauţiune de 50.000 de lei stabilită de judecători, deoarece avocaţii săi s-au răzgândit şi au decis luni înlocuirea cererii de eliberare sub control judiciar cu cea de eliberare provizorie pe cauţiune. Magistraţii au fost de acord cu schimbarea cererii şi au stabilit cauţiunea la 50.000 de lei, sumă pe care familia primarului suspendat a depus-o marţi la Trezorerie. Odată făcută dovada plăţii, procesul a putut avea loc ieri la Tribunalul Argeş, dar rezultatul a fost acelaşi pentru primar ca şi în celelalte dăţi: cererea i s-a respins ca neîntemeiată. Cheia eliberării este însă la Curtea de Apel Piteşti, acolo unde se va judeca recursul pe care avocaţii au anunţat că-l vor depune. Chiar dacă Tribunalul Argeş ar fi admis ieri cererea de eliberare pe cauţiune, Antonie Solomon nu ar fi fost pus imediat în libertate, ci ar fi trebuit să aştepte ca magistraţii de la Curtea de Apel să judece recursul pe care DNA l-ar fi depus cu siguranţă.  

Lacrimi în sala de judecată

Ca niciodată până acum, aproximativ o sută de persoane l-au susţinut la Piteşti pe primarul suspendat. Oamenii au umplut până la refuz sala de judecată, iar unii dintre ei au început să plângă în momentul în care Solomon a fost adus în boxa acuzaţilor. Îmbrăcat într-un tricou roz şi în blugi, Solomon le-a spus judecătorilor, întrebat fiind de ce vrea să fie eliberat, că sunt un milion de motive pentru care ar trebui să fie pus în libertate. „Nu am omorât şi nu am bătut pe nimeni pentru a sta în arest. Nu voi zădărnici în nici un fel ancheta şi mă voi supune la toate instrucţiunile pe care mi le veţi da“, le-a spus acesta magistraţilor. Marian Nazat, unul dintre avocaţii primarului suspendat, le-a spus judecătorilor că Solomon nu este pericol public şi a argumentat că acesta ar trebui eliberat deoarece procesul pe fond, care ar trebui judecat pe 11 mai, va fi amânat din nou la solicitarea celorlalţi inculpaţi care vor invoca faptul că doresc să-şi angajeze avocaţi. De menţionat că la primul termen al procesului din această lună, judecătorii au decis amânarea lui pentru 11 mai, deoarece nu primiseră dosarul de judecată. Sebastian Răduleţu, celălalt avocat al lui Solomon, a declarat, la rândul lui, că în privinţa SMS-urilor de ameninţare la adresa lui Mititelu invocate ca probe de procurorii DNA, nu se poate stabili cine le-a trimis cu adevărat. Procurorul DNA a contraatacat, spunând că lăsarea în libertate a lui Solomon ar revolta opinia publică.

Ai grijă ce-ţi doreşti, că se poate împlini!

Având ultimul cuvânt înainte ca judecătorii să dea un verdict, primarul suspendat le-a mulţumit procurorilor pentru viteza cu care au instrumentat dosarul, dar a lovit cu mantă în oamenii legii, spunând că nu va face plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru arestarea sa abuziv de lungă. „Arestarea mea a fost un abuz pentru că am fost ţinut în arest atât timp“, a spus Solomon. Acesta a încheiat melodramatic, sugerându-le să-l elibereze sau să-l încarcereze pe viaţă. „Dacă se va dovedi că sunt pericol public şi dacă judecătorii aşa consideră, vă rog să-mi daţi închisoare pe viaţă!“, a spus Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

98 COMENTARII