16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFMI ar putea accepta un deficit mai mare pentru România

FMI ar putea accepta un deficit mai mare pentru România

Fondul Monetar Internaţional va analiza posibilitatea acceptării unui deficit bugetar mai mare de 5,9% din PIB pentru România, în condiţiile în care estimarea de creştere economică a fost revizuită de la 1,3% la 0,8%, a declarat pentru NewsIn reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

"Este clar că în momentul de faţă o revizuire în sensul descreşterii economiei româneşti poate conduce la un tip de analiză care să adapteze bugetul la noile condiţii. Este însă foarte important să menţinem trendul de descreştere a deficitului bugetar chiar dacă va avea loc o creştere uşoară a deficitului, pentru că este un semnal important pentru percepţia pieţelor externe", a afirmat Tănăsescu.

"Va avea loc o discuţie privind creşterea deficitului bugetar plecând de la expunerea condiţiilor existente. Probabil că va exista o creştere(a deficitului, n.r.), dar trebuie văzut dacă s-au redus cheltuielile, care sunt paşii următori şi cu ce propuneri vine Guvernul. E clar că vor fi discuţii", a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU