17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiraeus Bank intră pe piaţa de factoring

Piraeus Bank intră pe piaţa de factoring

Piraeus Bank România intră pe piaţa de factoring prin lansarea unui produs destinat companiilor angajate în parteneriate de afaceri cu autorităţile statului şi cu firmele subordonate acestora, prin care va finanţa în proporţie de până la 80% creanţele companiilor.

"«Cash Flow Factoring» este un produs tradiţional de factoring care permite băncii să finanţeze în proporţie de 50%, 65% sau 80% creanţele companiilor vizate, în funcţie de bonitatea financiară a plătitorilor în numele cărora au fost emise facturile pe care banca urmează să le finanţeze", se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

Pentru acest produs de factoring, cu o perioadă de rambursare de până la trei ani, Piraeus Bank nu percepe dobândă sau costuri lunare de administrare, iar plata facilităţii şi a comisioanelor aferente se efectuează în momentul încasării creanţei.

În general, factoringul se realizează prin vânzarea creanţelor (facturilor neîncasate) acumulate de o companie către o entitate, adesea o filială a unei bănci, cu un anumit discount. Aceasta începe demersurile pentru recuperarea sumelor datorate, obţinâd un profit atunci când reuşeşte să strângă o sumă mai mare decât preţul pe care l-a plătit pentru creanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS