16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureşti: Poliţistul Doljean Surugiu rămâne în arest

Bucureşti: Poliţistul Doljean Surugiu rămâne în arest

Curtea de Apel Bucureşti a respins astăzi  recursul poliţistului Stelian Surugiu, acuzat că, în luna martie, a accidentat mortal o femeie, în localitatea Poiana Mare, judeţul Dolj, decizia fiind definitivă, astfel că Surugiu va rămâne în arest.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat azi recursul poliţistului Stelian Surugiu împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti din 10 aprilie, prin care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Avocatul poliţistului a susţinut că nu există indicii temeinice care să arate că Surugiu se face vinovat de omor din culpă şi de părăsire a locului accidentului, întrucât acesta s-ar fi întors în locul unde a lovit-o pe femeia aflată pe biciclistă la două minute după accident.

Pe de altă parte, procurorul de şedinţă a arătat că tocmai calitatea de poliţist a lui Surugiu face ca fapta de care este acuzat să aibă un impact mai mare asupra opiniei publice. Procurorul a arătat că Stelian Surugiu se face vinovat de ucidere din culpă şi de părăsirea locului accidentului, punctând că singura sa preocupare în seara în care s-a produs accidentul a fost să îşi anunţe superiorii şi să "îşi pregătească declaraţiile".

Totodată, în ultimul cuvânt, Stelian Surugiu a spus că regretă evenimentul produs, dar că accidentul nu a avut loc din vina lui. De asemenea, poliţistul a spus că nu are cum să fie un pericol pentru ordinea publică, din moment ce meseria sa a fost să o menţină.

Agentul de poliție doljean Stelian Surugiu a primit un mandat de arestare pentru 29 de zile de la magistrații Tribunalului București, la propunerea procurorilor Parchetului General. Decizia Tribunalului a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Parchetului General au emis vineri, 9 aprilie, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele agentului de poliţie Stelian Surugiu, ajutor de șef al Postului de Poliţie Piscu Vechi, judeţul Dolj.

Surugiu a fost adus la Bucureşti, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au emis pe numele său un mandat de aducere.

Poliţistul a fost prezentat sâmbătă, 10 aprilie, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII