10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBMW a rămas regele mașinilor de lux

BMW a rămas regele mașinilor de lux

Grupul Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a reuşit să se menţină pe prima poziţie în topul constructorilor de autoturisme de lux, după ce a depăşit vânzările Audi în primul trimestru, însă distanţa dintre cele două grupuri s-a redus semnificativ, relatează Bloomberg.

BMW a livrat 265.809 autoturisme în primul trimestru, în creştere cu aproape 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Constructorul şi-a revenit după scăderea vânzărilor cu 10% în 2009.

"Am revenit pe creştere în aproape toate pieţele auto", a declarat Ian Robertson, director de vânzări în cadrul BMW. "Vrem să continuăm să ne îmbunătăţim rezultatele şi în al doilea trimestru".

Vânzările constructorului german de autoturisme de lux Audi, deţinut de grupul Volkswagen, au depăşit în primul trimestru pentru prima oară vânzările Mercedes-Benz, fiind susţinute de performanţele înregistrate pe piaţa chineză. Diferenţa dintre vânzările Audi şi vânzările BMW s-a redus în primul trimestru la 1.709 unităţi, de la 23.733 unităţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Audi, care vrea să devină cel mai mare constructor de lux până în 2015, a înregistrat o creştere a vânzărilor în pieţe precum China, Statele Unite şi Marea Britanie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS