Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

S-a deschis sezonul de rafting pe Jiu
Serviciul Judeţean Salvamont Gorj a deschis ieri sezonul de rafting pe Jiu, în zona Defileului. La cursa inaugurală au participat zece reprezentanţi ai presei şi cinci componenţi ai echipei de handbal „Energia Rovinari“, care au fost asistaţi de salvamontişti. Sabin Cornoiu, şeful salvamontiştilor, a precizat că sportivii au fost dotaţi cu echipamente speciale, iar cursa de rafting se desfăşoară pe un traseu în coborâre pe o distanţă de 12 kilometri, cu un grad de dificultate între II şi IV, diferenţa de nivel fiind de circa 200 de metri. Sabin Cornoiu a mai declarat că, în ultimii ani, practicarea acestui sport a luat amploare în judeţul nostru. Sezonul de rafting pe Jiu se va încheia în octombrie, în cazul în care anul nu va fi secetos, iar Jiul va avea un debit bun. „Jiul este cel mai bun râu din ţară pentru practicarea acestui sport. I-am dat startul în anul 2000, iar până în toamnă vom avea multe concursuri pe Jiu. Vor veni iubitori ai acestui sport din toată ţara şi sperăm să fie încântaţi şi să se întreacă pe Jiu“, a declarat şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. Costul unei curse este de 50 de euro, în care intră costumele şi echipamentele folosite.

Mihaela FLOROIU


Marin Condescu a fost reales în fruntea USMO şi FNME

Marin Condescu a fost reales în fruntea Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) şi a Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME). Alegerile pentru desemnarea conducerilor celor două sindicate au avut loc sâmbătă la Herculane. Cu toate că alegerile la FNME trebuia să aibă loc sâmbătă şi cele de la USMO – ieri, comitetele de organizare ale celor două evenimente au decis ca totul să se desfăşoare sâmbătă.
Marin Condescu are peste 15 ani de activitate sindicală ca lider, iar în fruntea Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia se află la cel de-al patrulea mandat. Obţinerea mandatelor lui Marin Condescu a fost înlesnită şi de faptul că acesta a fost tot timpul ales de către liderii sindicatelor şi nu direct de către membrii sindicatelor. La Herculane au participat peste 300 de lideri de sindicat din sectoarele minier şi energetic, din întreaga ţară.

Mihaela FLOROIU

Şi-au găsit fiica înecată în lacul din gospodărie
O fetiţă de nouă ani din Bărăşti şi-a găsit vineri seară sfârşitul în lacul din grădina casei. Părinţii, care observaseră lipsa fetei, au alertat organele de poliţie din zonă. Cadavrul copilei a fost descoperit sâmbătă. „Pe 9 aprilie, la ora 22.00, Postul de Poliţie Bărăşti a fost sesizat de Constanţa C., din localitate, despre faptul că fiica sa, M.C., de nouă ani, a plecat de la domiciliu, în jurul orei 19.30, şi nu s-a mai întors. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Scorniceşti. În urma căutărilor efectuate, pe 10 aprilie, minora a fost găsită decedată în lacul din grădina locuinţei“, a declarat Claudia Radu purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
Pompierii au intervenit pentru scoaterea trupului neînsufleţit din lac. „O autospecială din cadrul Staţiei Scorniceşti împreună cu un echipaj de salvatori s-au deplasat la Bărăşti. Salvatorii au acţionat cu un ejector în vederea asanării apei din lac, iar cu ajutorul unei căngi au reuşit să scoată la mal cadavrul copilului“, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
Potrivit poliţiştilor, cadavrul nu prezenta urme de violenţă, nefiind suspiciuni de omor. În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cauzei morţii.

Maria PĂUN
Exit mobile version