10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la traficanţii de ţigări

Percheziţii la traficanţii de ţigări

Nu mai puţin de 11 percheziţii simultane, în trei localităţi din judeţ, au efectuat miercuri poliţiştii doljeni de la Serviciul de Investigarea Fraudelor. Operaţiunea i-a vizat pe membrii unei grupări care se ocupă cu traficul şi comercializarea pe piaţa neagră de ţigări, cafea şi produse cosmetice.
În baza unor autorizaţii emise de Tribunalul Dolj, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor – cu sprijinul colegilor de la poliţiile municipale din Băileşti şi Calafat – au „vizitat“ pe neaşteptate, miercuri dimineaţă, cinci persoane din Calafat, şase din Băileşti şi una din Galicea Mare, suspectate într-un amplu dosar de trafic cu bunuri de contrabandă instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Cu această ocazie, poliţiştii au găsit 8.199 de pachete cu ţigări netimbrate, dar şi alte bunuri – cafea, cosmetice, detergenţi etc. – pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. Din primele cercetări, se pare că bunurile de contrabandă au fost aduse în ţară din Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, în cantităţi care ar fi trebuit să le dea de gândit poliţiştilor de frontieră şi vameşilor din oraşul dunărean. Toate aceste bunuri, evaluate la 70.000 de lei, au fost ridicate de poliţie în vederea confiscării, iar suspecţii au fost conduşi la poliţie pentru audieri.
Dosarul priveşte până acum 14 învinuiţi, care sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşiri infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrafacere de produse. Potrivit unor surse judiciare, nu sunt excluse şi alte percheziţii, de această dată în rândul comercianţilor de ţigări de contrabandă, iar numărul învinuiţilor din acest grup de contrabandişti ar putea creşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII