16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAri Roland Jazz Quartet, într-un concert de excepţie în Bănie

Ari Roland Jazz Quartet, într-un concert de excepţie în Bănie

Ari Roland Jazz Quartet a susţinut un concert extraordinar, miercuri, 31 martie, în sala de spectacole a Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova. Ari Roland (contrabas), Zaid Nasser (saxofon alto), Sacha Perry (pian) şi Keith Balla (percuţie) i-au condus pe craioveni pe tărâmurile jazz-ului clasic, blues-ului. Nu au lipsit din programul serii nici compoziţiile originale ale Ari Roland Jazz Quartet, dar şi două piese româneşti – „Ionel, Ionelule“ şi „Aşa beau oamenii buni“ -, „cântece româneşti pe care le iubim“, după cum mărturisea Ari Roland în conferinţa de presă susţinută înaintea concertului.
Înainte de a concerta la Craiova, Ari Roland Jazz Quartet a urcat pe scenele din Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, unde membrii formaţiei au găsit acelaşi public foarte cald, care le-a înlesnit comunicarea propriilor emoţii. „Cred că publicul român a fost entuziast în primul rând pentru că noi cântăm şi blues, un limbaj universal, internaţional. Ne place să interpretăm balade şi publicul este foarte receptiv la acest gen, care transmite emoţii. De asemenea, interpretăm şi cântece româneşti, nu imitându-le, ci întotdeauna producem un rezultat nou pornind de la acele melodii tradiţionale, populare, aşa cum au făcut toate marile personalităţi din lumea jazz-ului.
Întotdeauna încercăm să interpretăm muzica noastră cu acel ritm care îl face pe om să dorească să danseze, la care toată lumea reacţionează“, a precizat Ari Roland.
În repertoriul serii de la Craiova au fost incluse şi piese ale „giganţilor“ jazz-ului clasic. „Nu imităm, ci încercăm să cântăm cu calităţile principale pe care le-au avut ei, cu emoţie şi suflet“, a completat Ari Roland.
Şi, într-adevăr, muzica băieţilor de la Ari Roland Jazz Quartet a ajuns la sufletele spectatorilor. „Muzica a fost superbă. Dacă aş fi închis ochii, ascultând asemenea ritmuri, aş fi zis că mă aflu într-un club de jazz american“, a precizat una dintre craiovencele prezente în sala de spectacole.
O întâlnire memorabilă cu jazz-ul american a oferit Ari Roland Jazz Quartet iubitorilor muzicii, presărată cu povestioare din viaţa membrilor formaţiei, dar şi despre piesele care s-au făcut auzite în sala de spectacole a Filarmonicii „Oltenia“.
Concertul trupei de jazz face parte dintr-un turneu organizat de Centrul Cultural American din Bucureşti, desfăşurat sub auspiciile Departamentului de Stat al SUA, având „importanta misiune de a face cunoscut publicului larg, românilor, valorile culturale americane adevărate şi printre ele se numără incontestabil şi muzica de jazz“, după cum menţiona Ruxandra Todiraş, reprezentanta Centrului Cultural American.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS