11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul feroviar în Balota rămâne închis

Traficul feroviar în Balota rămâne închis

Au trecut cinci săptămâni de la alunecarea de teren care a blocat traficul feroviar în zona Gării Balota din judeţul Mehedinţi şi nici până acum porţiunea de cale ferată afectată nu a fost refăcută. Specialiştii CFR speră ca săptămâna aceasta să aibă loc semnarea contractului pentru execuţia lucrării. „Vineri s-a încheiat partea de negocieri, se va prezenta propunerea tehnică şi financiară, iar în această săptămână se va desemna constructorul“, a declarat Radu Fetoiu, şef Divizie Linii Regionala CFR Craiova.
Specialiştii speră că circulaţia va fi reluată în maximum 30 de zile de când vor începe lucrările pentru consolidarea terasamentului. Până atunci însă, călătorii sunt urcaţi în tren, coborâţi şi transbordaţi cu autobuzul de la gara Prunişor la Drobeta Turnu Severin.
De mai bine de o lună, oamenii au fost transbordaţi cu două autocare ale MAI, puse la dispoziţie, gratuit, de Prefectura Mehedinţi, însă, cum protocolul a expirat, CFR s-a văzut nevoită să încheie un contract cu o firmă de transport care să continue serviciile de transbordare a călătorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS