24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, arestat preventiv

Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, arestat preventiv

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus astăzi arestarea preventivă pentru 29 de zile a judecătorul Valentin Popescu, vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, pentru cumpărare de influenţă, luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată.
Conform unui comunicat DNA, în perioada 16 februarie 2007 – 14 iulie 2007, Valentin Popescu a făcut demersuri pentru achiziţionarea, prin interpus, a unui apartament aflat în proprietatea denunţătorului, deşi în momentul licitaţiei de vânzare ca urmare a executării silite, exista un litigiu pe rolul Judecătoriei Petroşani, repartizat spre soluţionare chiar inculpatului, acesta având interdicţie de a cumpăra imobilul.
În perioada 6-10 februarie 2010, Popescu Valentin a intervenit telefonic la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Deva pentru ca rezultatul analizei toxicologice pentru stabilirea alcoolemiei unei persoane surprinse în trafic în timp ce conducea autoturismul sub influenţa băuturilor alcoolice, să releve în mod nereal că acesta nu a consumat băuturi alcoolice. Persoana pentru care s-a făcut intervenţia este fiul interpusului prin care Popescu Valentin a adjudecat apartamentul, în urma licitaţiei.
De asemenea, în perioada februarie –  martie 2010, judecătorul a primit de la două persoane foloase patrimoniale şi nepatrimoniale, pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de soluţionarea unor cauze civile, respectiv pronunţarea unor soluţii în favoarea mituitorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS