16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtacul clonelor la instituţiile doljene

Atacul clonelor la instituţiile doljene


Harababură la vârful instituţiilor din Dolj. Foştii directori demişi de guvern se întorc pe funcţii după ce şi-au câştigat posturile în instanţă. Ca spectacolul să fie complet, unii dintre ei au obţinut şi plata salariilor restante pe perioada cât au fost trimişi acasă.

„Te dau afară“!. „Nici o problemă, mă voi întoarce şi îţi voi cere şi bani“. Acesta pare să fie dialogul purtat în ultimele luni de guvern şi directorii penelişti sau pesedişti din fruntea deconcentratelor din Dolj. Executivul s-a jucat de-a demiterea până când s-a ales praful. La unele instituţii, foştii directori se pregătesc să-şi ia fotoliile în primire, la altele s-au şi întors. Un caz special este la Direcţia pentru Tineret Dolj, unde telenovela numirii şi demiterii directorilor a lăsat până la urmă instituţia fără cap decizional.

Drăgancea s-a întors la APIA

Fostul director al APIA Dolj, Sergiu Drăgancea, a revenit pe funcţie începând cu 17 martie, atunci când a intrat în vigoare şi ordinul de destituire a directoarei în funcţie, Veronica Cocoşilă. „Eu am câştigat din februarie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am de primit şi aproximativ 5.000 de lei pentru salariile din urmă“, a spus liberalul Drăgancea. La Inspectoratul Teritorial de Muncă, fostul director Silviu Cotigă a câştigat şi el procesul, dar nu mai are unde să se întoarcă deoarece funcţia de inspector-şef pe care o deţinea a fost desfiinţată. În cel mai bun caz, au declarat surse autorizate, acesta va primi doar salariile restante. La Garda de Mediu Dolj, fostul comisar-şef, Manu Costache, a câştigat ambele procese, atât la Curtea de Apel Craiova, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Înalta Curte le-a respins recursul. Deocamdată, nu am cerut să mă întorc. Aştept mai întâi grefa şi apoi mă voi duce cu hârtia oficială“, a spus Costache.

Pesediştii se dau bătuţi

În timp ce liberalii dau din coate să-şi recapete funcţiile, pesediştii s-au resemnat şi pleacă singuri. Directorul Clubului Sportiv Municipal Craiova, Iulian Magla, de la PSD, şi-a dat demisia în urmă cu o săptămână. „Am solicitat acceptarea depunerii mandatului cu acordul părţilor. Astea sunt vremurile. Credeţi că toţi cei care câştigă în instanţă vor rămâne în funcţie? O să vină legea asta nouă şi îi vor schimba din nou pe toţi“, a declarat Magla. Dacă la celelalte instituţii, încă se duc lupte bărbăteşti pe putere, la Direcţia pentru Tineret Dolj rulează o tragicomedie care durează de luni bune. Fostul director penelist, Adrian Luşcă, a fost dat afară, în locul lui a venit pesedistul Andi Dunoiu, a fost dat şi el afară. În fruntea Direcţiei a ajuns pedelistul Vasile Marian, consilier local, dar şi acesta a rămas fără post după ce Dunoiu şi-a recâştigat fotoliul în instanţă şi s-a întors la muncă. Nu a stat mult, pentru că, la fel ca şi colegul său de partid, Magla, Dunoiu şi-a depus demisia pe 1 martie. „Am demisionat pentru că am fost numit politic şi am considerat că nu mai are rost să stau. Eu am câştigat primul proces la Curtea de Apel Craiova, iar recursul trebuia să se judece în mai la Înalta Curte. Odată cu demisia mea, el va rămâne fără obiect“, a spus Dunoiu. La postul de director râvneşte acum şi Luşcă. De numele acestuia se leagă scandalul demolării Taberei pentru Tineret de la Calafat, despre care GdS a scris pe larg. „Am câştigat procesul de la Curtea de Apel Craiova şi aştept acum judecarea recursului. Deşi sentinţa este definitivă şi executorie, nu am primit nimic oficial de la Minister. În funcţie de ceea ce îmi va spune avocatul, voi face plângere penală“, a spus Luşcă. Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a precizat că el va lua act de schimbările care vor interveni. „L-am văzut pe Drăgancea la o întâlnire cu directorii. Este foarte complicat ce se întâmplă. Eu nu am decât să-i iau în evidenţă. Cele două acte normative prin care au fost schimbaţi foştii directori au fost declarate neconstituţionale şi aşa au rămas“, a spus Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII