16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDJ 546 a luat-o la vale!

DJ 546 a luat-o la vale!

O porţiune de aproape 200 de metri din DJ 546, care traversează comuna Teslui, este complet distrusă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Olt spun că situaţia acestui drum este cunoscută încă din octombrie 2009, când a fost închisă o bandă de circulaţie. În urmă cu aproape trei săptămâni, problemele s-au agravat, iar versantul din apropiere a luat-o la vale cu tot cu drum. La sfârşitul săptămânii trecute, drumul cu pricina a fost închis.
Documentaţia necesară pentru refacerea porţiunii respective a fost deja întocmită, iar costul lucrărilor se ridică la aproape 3,5 de milioane de lei.
„Situaţia s-a produs din cauza alunecărilor de teren şi a izvoarelor subterane, carosabilul luând-o practic la vale. Asfaltul s-a dus în prăpastie şi a trebuit să închidem drumul. Documentaţia pentru refacerea acestuia a fost înaintată la Bucureşti. Sperăm ca domnul Vasile Blaga să ne aloce într-o lună fondurile pentru a remedia situaţia şi să dăm drumul la circulaţie“, a explicat Iliuţă Necă, director în cadrul Direcţiei Tehnice şi Investiţii din CJ Olt.
Conducătorii auto sunt nevoiţi să folosească rute ocolitoare pentru a ajunge în comuna Verguleasa, localitate vecină cu Teslui. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS