10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocaţii cer suspendarea în cazul Manţog - Vulpe

Avocaţii cer suspendarea în cazul Manţog – Vulpe

Tribunalul Sibiu a decis astăzi să amâne pronunţarea în cazul strămutaţilor de lux din Goj, în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie Ionel Manţog, şi Ion Vulpe.
Avocatul liderului PDL Gorj, Ionel Manţog, director economic al Complexului Energetic Turceni, a solicitat judecătorului suspendarea cauzei invocând excepţia de neconstituţionalitate privind articolele 16 al. 1 şi 3, 31, 41 şi 45 din Constituţia României care îi asigură lui Manţog egalitatea în drepturi fără discriminare, dreptul la muncă, accesul la informaţii de interes public, accesul la activităţi economice. Articole din Constituţie au fost contrapuse articolelor 12 aliniatele a şi b din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.
Poziţia formulată de avocatul lui Maţog a fost adoptată şi de avocatul lui Ion Vulpe, fostul director general al SNLO, care a declarat în apărarea clientului său că “DNA a făcut un exces de zel în acest caz motiv pentru care sunt de discutat aceste aspect de neconstituţionalitate”.
În aceste condiţii, preşedintele de instanţă a dispus amânarea pronunţării sentinţei pentru data de 31 martie, dată până la care vor fi analizate şi excepţiile invocate de avocaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS