6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectil neexplodat descoperit de pirotehniştii mehedinţeni

Proiectil neexplodat descoperit de pirotehniştii mehedinţeni

Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit ieri după-amiază cu o autospecială pirotehnică şi 3 pompieri, pe str. Aurelian din municipiu, pentru asanarea terenului de muniţia rămasă neexplodată.
Echipa pirotehnică a I.S.U.”Drobeta” a intervenit pentru cercetarea terenului, ridicarea, transportul şi depozitarea în condiţii de siguranţă a unui proiectil de artilerie, rămas neexplodat din timpul conflictelor armate.   
La descoperirea oricărui tip de muniţie, sau elemente de muniţie, locuitorii trebuie să respectate următoarele reguli de comportare: muniţia nu trebuie să fie atinsă, lovită sau mişcată; să nu se încerce dezamorsarea focoaselor sau a altor elemente componente; muniţia să nu fie ridicată, transportată şi depozitată în locuinţe sau grămezi de fier vechi; să se anunţe imediat pompierii la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112; la locul descoperirii muniţiei, organele de poliţie asigură paza până la sosirea specialiştilor din cadrul I.S.U.
Neutralizarea şi distrugerea muniţiei se execută de către pirotehniştii din carul I.S.U., care au pregătirea şi dotarea cu aparatură specială pentru această misiune periculoasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS