Morţii fac dializă la Spitalul JudeţeanGazeta de Sud continuă seria dezvăluirilor despre neregulile găsite de Camera de Conturi Dolj în activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Morţi în numele cărora s-au încasat bani publici, kilometri scoşi din burtă de firmele tocmite de conducerea spitalului să transporte bolnavii sunt principalele nereguli în urma cărora spitalul a fost prejudiciat cu zeci de mii de lei.

GdS v-a prezentat ieri modul grosolan în care o firmă cu puternice influenţe liberale a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru spălarea lenjeriei din Spitalul Judeţean Dolj. Neregulile nu se opresc aici. Auditorii Camerei de Conturi au descoperit probleme grave şi la contractul pentru transportul bolnavilor care au nevoie de dializă, în numele cărora spitalul a achitat sume grase firmelor de transport, pe parcursul câtorva ani. Conducerea unităţii medicale avea nevoie de o firmă care să-i transporte pe bolnavii din programul de dializă de acasă la spital şi înapoi. Şi aşa a apărut în peisaj firma Gronex Impex din Craiova, cu care spitalul a semnat mai multe contracte în ultimele luni ale anului 2006 şi la sfârşitul anilor 2007 şi 2008, pentru suma de 0,87 lei plus TVA pe kilometru. Atât de bine au verificat cei de la spital evidenţele cu pacienţii transportaţi, încât au plătit degeaba firmei aproape 4.000 de lei. În acest caz nu suma atrage atenţia, ci lipsa de interes a celor responsabili în cheltuirea banilor publici. Camera de Conturi a descoperit că spitalul a plătit în contul unor persoane care decedaseră, dar pe care firma Gronex susţinea că le-a transportat la dializă. „S-a constatat că au fost nominalizate şi persoane care fie că erau decedate în perioada când figurează ca fiind transportate, fie că nu au efectuat procedurile de dializă, mărindu-se astfel numărul de kilometri efectuaţi“, se arată în raportul Camerei. De exemplu, Elena Nae, din Craiova, a murit în luna martie 2008, dar Gronex a cerut şi primit bani pentru transportul ei până în iulie 2008. În felul acesta, firma a încasat 1.377 de lei pentru 1.330 de kilometri puşi pe hârtie din burtă. Marin Trican, din Coţofenii din Dos, este un alt exemplu. Acesta a decedat în luna octombrie 2008, dar figurează în centralizatorul cu bolnavii transportaţi în luna noiembrie. În cazul altor persoane, Gronex a umflat cifrele de câteva ori. Unor bolnavi le-a trecut şi opt şedinţe de dializă, iar ei făcuseră doar una sau deloc. Persoana de la spital responsabilă în acest caz nu a putut fi contactată de auditorii Camerei, deoarece era în concediu.


Probleme cu transportul bolnavilor la dializă au apărut şi în contractul de anul trecut dintre spital şi SC Almarom 2001, din Slobozia. Deşi a încheiat un contract pe perioada 2-28 februarie 2009, pentru suma de 46.200 de lei fără TVA, spitalul a mai semnat încă unul, pentru perioada 23 februarie – 31 martie, ceea ce a dus la suprapuneri de date. 9.400 de lei au fost plătiţi nejustificat în felul acesta, dar prejudiciul total se ridică la aproape 24.000 de lei.Comenteaza acum

20 Comentarii

 1. Spitalul mortii. said:

  Fereasca Dumnezeu sa ajungi ca pacient la spitalul de urgenta Craiova. Eu consider ca acest spital este blestemat si bantuit de spiritele persoanelor care au murit din cauza medicilor incompetenti si a spagilor uriase. Ce zici Calota si doamna Badulescu am dreptate ? Cred ca stiti despre ce vorbesc.Aveti oare pe constiinta persoana decedata din cauza incompetentei voastre de medici chirurgi,stiti despre cine este vorba ?Dar cum ramane cu jumatate din banii dati la operatie si nerestituiti nici pana in prezent ?Rusine sa va fie .

 2. VT said:

  Daca tot s-a inceput “curatenia de primavara”, procedati ca atare, toti cei care aveati obligatia de mult s-o faceti si trimiteti , alaturi de Solomon, pe cine trebuie si s-a vrut a fi “salvatorul” acestui Spital !

 3. eu said:

  DUMNEZEU sa va dea dupa inima si sufletul vostru de asa zishi “;tamaduitoitori ; va blestem sa aveti in neamul vostru numai ce ati facut si dorit pacientilor acum si in vecii vecilor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!~!!!!!!!!!!!!!!! !

 4. ooooooooooooo said:

  pentru morti, trebuie platit mai mult,..de pe lumea cealalta si pana aici ,..este drum lung,..de ce sunteti asa de rai!….este cel mai bun spital, te duci pe picioare, iesi in sicriu,.SUPER!…la asa medici, asa rezultate,..cati medici au ocupat un post in acest spital fara sa dea spaja???..niciunul!d aca nu ma credeti, intrebati-l si pe d-l dr Dobrescu de la colegiul medicilor,..asteapta si domnia sa masina de dializa…

 5. 000 said:

  pt.2 zile fara frica numele macar sai stie lumea .eu va zic de camenita acest spagar nesatul aparind pe posturile tv. un smerit.

 6. Dan Rotariu said:

  E necesara legea ilicitului data de comunisti si care confisca averea obtinuta ilicit, fara drept, din frauda sau furtul averii obstesti, a statului!

 7. gogu said:

  urlam noi ca prostii aci si toata lumea stie ce se intampla in spitale, dar nimeni nu face nimic. cui credeti voi ca ii pasa de noi? platim contributiile si asta e tot ce conteaza… intereseaza pe cineva ca n spitale in afara de cutite ruginite de operat nu e nimic?? intereseaza pe cineva ca personalul te lasa sa mori?? credeti ca nu stie TOATA LUMEA ca fara spaga nu faci nimic?? stiu toti si nu le pasa. asa ca URLAM CA PROSTII

 8. JANE said:

  Daca aresteaza pe cineva din spital ,cand iesim in strada sa facem manifestatii ca acel medic este “medicul sufletelor noastre”si sa-l lase liber

 9. Vor fi si ei operati...de Dumnezeu. said:

  Locul acestor medici,daca se pot numi medici nu este la spital, ci mai de graba langa Solomon in puscarie.Trebuie data o lege pentru medicii chirurgi ca fiecare dintre ei sa faca atatea gropi in cimitir cate persoane au murit sau vor mai muri din cauza incompetentei lor,dupa care sa mearga timp de 7 ani la tamaiat si sa se roage la mormantul acelor persoane care au murit din cauza lor.

 10. taximertist said:

  doamna de la taxi pmi care e partoana sc gronex a cam impartit banii cu doamna calangiu de altfel nu pierdea licitatia.mai o atentie mai un cadou ca asa se face pe la noi de obicei sa se treaca cu vederea

 11. un oarecare said:

  oare nimeni din cei care trebuie sa citeasca nu citeste sau si ei au dreptul lor sa nu vada,sa nu auda,nu ne-ar ajunge puscariile daca ar fi sa-i aresteze pe toti cu toate ca eu m-as risca

 12. Manache Sever said:

  Au mai fost si alte conduceri la Spitalul Clinic de Urgenta – Craiova care si-au rezolvat diverse beneficii dar ca guvernarea Calangiu nu cred ca a existat in istoria Craiovei, furtisaguri in capul gol, a colectat la bani de nu mai stia de ea. Cred ca se mira si ea ca la capaitatea ei a reusit sa realizeze ce nu realizeaza un om in sapte generatii. Pe ea !
  Langa Solomon cu ea !

 13. AUTSESIZAREA NU FUNCTIONEAZA? said:

  O ilegalitate evidenta. De ce nu se fac dosare penale pentru Calangiu si gasca acesteia? Procurorii nu citesc ziare, nu se autosesizeaza?

 14. nuti nimfomana said:

  la arabi,daca te-au prins cu mana in borcanul cu miere,ti-o taie,este foarte mult,la ei nu exista neincepera urmaririi peanle.
  la chinezi,nici macar nu te mai judeca,te impusca pe stadion,la ei trebuie sa mai scada populatia.la fraierii de romani sado-masochisti,se va fura pana vor ramane in c…. gol.important este ca ultimul care emigreaza sa nu uite apa pornita,ca ii inundam pe unguri.

 15. vlahul sarbesc said:

  Curtea de Conturi poate verifica cum au fost numite in functii(SEFI DE SERVICII SAU DE BIROURI) la Spitalul de Urgenta Craiova anumite persoane din perioada managementului dr Calanciu Cristina

 16. Doctor Coleg said:

  Calangiu si ceilalti vinovati vor merge sigur la puscarie. D.N.A. nu doarme. De unde putea sa aiba 200.000 de Euro pentru campania electorala din 2008 cand a candidat pentru SENAT, de unde bani pentru vacantele din paradisuri exotice si pentru zecile de hectare de la Carcea(fosta livada) daca nu din secatuirea spitalului si din angajarile nesabuite aducand spitalul la 80% fond de salarii din totalul veniturilor? Acum este medic specialist endocrinolog la spitalul C.F.R. unde nu este prezenta mai mult de doua ore pe zi, la fel ca la spitalul judetean pe care l-a adus in situatia actuala. Dar, cu siguranta, va plati pentru tot!

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 24 martie 2010

Actualitate

» Poliţist din Olt, reţinut de procurorii DIICOT
» Pensionar în România
» Craiova: Parcul Tineretului a luat apă
» Craiova: Au dispărut pavelele din trotuar
» Craiova: S-a deschis Punctul de Recoltare Synevo
» Craiova: A început audierea romilor săltaţi din Băileşti
» Olt: 125 de transportatori de mărfuri, amendaţi într-o zi
» Gorjeancă reţinută pentru şantaj
» Gorj: Poliţiştii, la film de ziua lor
» Morţii fac dializă la Spitalul Judeţean
» Proiectul noii Constituţii a Republicii Moldova a fost definitivat
» Batjocură de drum pe bani publici
» Craiova: Cine încarcă factura?
» SIF Oltenia riscă o decapitalizare de 40 de milioane de euro

Local

» Coco şi-a dezamăgit antrenorul
» Solomon, în celulă cu opt paturi
» A murit în piaţă
» Vineri se opreşte apa
» Luna Pădurii, marcată prin diverse activităţi de ecologizare
» Scurte ştiri
» Milioane de hectare au nevoie de custozi şi finanţare

Dolj

» Tavanul grădiniţei din Cârcea s-a prăbuşit

Gorj

» Prefectura Gorj va fi pichetată de cei de la Energoconstrucţia

Sport

» „Briliantul“, rupt pentru opt luni!
» Ribery, pe banca de rezerve
» Meciuri regizate în Serie A
» Avocatul lui Mutu, în aşteptarea deciziei
» Radu Voina strigă catalogul
» Maike Cioacă revine la Baku
» Gallovits, eliminată în calificări la Miami
» Două victorii pentru tenismenii craioveni
» Oltenii atacă Ardealul
» „Dacă aş da timpul înapoi, nu aş mai pleca“

Bani & Afaceri

» O alunecare de teren a izolat patru localităţi mehedinţene
» „Pastorala Floriilor“, la Stăneşti
» Bani de la guvern pentru regularizarea unui râu
» Senator bun de arestat
» Agricultorii nu mai primesc subvenţii

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Scurte ştiri
» Horoscop
» Lecţii de stil de la persoanele de vârsta a treia
» Idei pentru o ţinută de primăvară
» Borş cu perişoare din dovlecei
» Monodactylus Argenteus, un peşte de acvariu

Top